Çiftçi:İlk Bulgular deprem Açısından Olumsuz

Çiftçi:İlk Bulgular deprem Açısından Olumsuz

Koca Piri Reis gemisiyle Marmara Denizi'nde sismik araştırma yapan Prof. Çifçi: İlk bulgular deprem açısından olumsuz veriler işaret ediyor

Kübra Uzun'un haberi

Bu anormallik, bizim için sonucu merak edilen ve araştırılması gereken bir olgu

İSTANBUL'DA fay hattı tartışmaları sürerken, Piri Reis gemisiyle Marmara Denizi'nde yeni bir sismik araştırma yapan Türk ve Amerikalı bilim adamlarından depreme ilişkin kötü haber geldi. Faydaki gaz çıkışları ve çalışmalar hakkında bilgi veren Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Çifçi, 'İlk bulgular deprem açısından daha olumsuz veriler işaret etmekte. Jeofizik açısından baktığınızda bu anormalliğin olması, bizler için merak edilen, araştırılması gereken bir olgu' dedi.

3 BİN KİLOMETRELİK SİSMİK VERİ

TEMMUZ başından bu yana ABD'li ve Türk öğretim üyeleriyle Marmara'yı tarayan Çifçi denizdeki gaz çıkışlarının yoğun olduğunu gözlemlediklerini, bunun denizde bir hareketlenmenin habercisi olduğunu söyledi. Bugün tamamlanacak çalışmalar sonucunda ellerinde 3 bin kilometrelik sismik veri olacağını belirten Çifçi, 'Bu veriler 2-3 yerde işlenecek. Daha sonra birlikte yorumlanacak ve deprem açısından, tektonizma açısından analiz edilip sonuca ulaşılacak' diye konuştu.