Çiçek'in farklı imzaları ortaya çıktı
Albay Dursun Çiçek'in evinde yapılan aramada düzenlenen tutanağa attığı farklı imzaların belgesi gün yüzüne çıktı.
Albay Çiçek'in, evinin aranması sırasında tutulan tutanağın ilk sayfasına farklı, son sayfasına farklı imza attığı tespit edildi.
Taraf Gazetesi'nde 12 Haziran'da yayınlanan 'AKP ve Güleni Bitirme planı' haberin ardından Genelkurmay Başkanlığı soruşturma başlatmış, Albay Çiçek'in evi haberin yayınlanmasından beş gün sonra Askeri Savcı Yardımcısı Hakim Yüzbaşı İsmail Volkan Şahin ve beraberindeki heyet tarafından aranmıştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, düzenlediği basın toplantısında belgeyi 'kâğıt parçası' şeklinde nitelerken; Albay Çiçek uzun süre gündemde kalan belgedeki ıslak imzanın kendisine ait olmadığını iddia etmişti.
Gazeteci Mehmet Baransu'nun Karakutu Yayınları'ndan çıkan "Karargah" isimli kitabında Albay Dursun Çiçek'le ilgili belgeli iddialar dikkat çekiyor. Baransu'nun kitabında yer verdiği iddialara göre tutanak skandalı şöyle gelişti: "Taraf Gazetesi'nde yayınlanan eylem planı manşetinden sonra Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi 5 gün sonra Albay Dursun Çiçek'in evinin aranmasına karar verdi. Albay Çiçek'in evinde yapılan rama sonrası beş sayfalık arama ve el koyma tutanağı düzenlendi. Tutanağın birinci ve beşinci sayfasında Dursun Çiçek'in atmış olduğu imza bir skandalı ortaya çıkardı. Çiçek, tutanağın ilk sayfasına İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altındaki imzayı atarken son sayfaya değiştirdiği imzasını attı. Ancak çelişkiler bununla da bitmedi. Arama ve El Koyma Tutanağı'nın birinci sayfasındaki Dursun Çiçek'in imza kısmı düzeltildi. İkinci nüshaya Albay Çiçek'in Askeri Savcılık önünde değiştirdiği yeni imzası kondu. Ancak Askeri Savcılık, hakkında Genelkurmay'a hakaretten 301'den dava açınca Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na gelen dosyaya yanlışlıkla her iki nüshayı da gönderince tutanaktaki skandal ortaya çıktı. Albay Çiçek, evinin aranması sırasında tutulan tutanağın ilk sayfasına farklı, son sayfasına farklı imza attı. Evde tek nüsha olarak tutulan tutanağın ilk sayfasındaki imza ilginç bir şekilde değiştirildi." CİHAN