Cepten fotoğraf çekme tüyoları
Tüm tatilcilerin ortak yaptığı bir şey var: Fotoğraf çekmek.
Ama bunun için mutlaka fotoğraf makinesine sahip olmak gerekmiyor.
1. Instragram'la çekilen fotoğrafları sosyal medyada
2. Fazla filtre seçeneği mevcut: Instagram'a çok benzeyen bu uygulamanın en önemli farkı daha fazla filtre seçeneği sunması. Ayrıca farklı filtreleri aynı anda uygulayarak oldukça renkli sonuçlar elde edebilir. Uygulamayı
3. Geceleri
4. Panoramik fotoğraf için Photosynth: Geniş doğa manzaralarını, şehir meydanlarını, büyük binaları veya tarihi mekânları tek bir fotoğraf karesine sığdırmak yeterli olmayabilir. Bu gibi durumlarda panoramik çekimler mükemmel sonuç verir. Microsoft'un geliştirdiği Photosynth adlı uygulama ile cep telefonumuzdan panoramik özellikte fotoğraf çekmek mümkün. Bu uygulama ile önce geniş bir alanın resmini kare kare çekiyoruz, daha sonra bu kareler birleştiriliyor ve ortaya büyük bir fotoğraf çıkıyor. Photosynth, panoramik fotoğraf çekmek isteyen ama bunun için yeterli ekipmanı veya teknik bilgisi olmayanlar için harika bir uygulama. Çektiğiniz panoramik fotoğrafları hemFacebookhem de photosynth.net sayfası üzerinden paylaşabilirsiniz. Photosynth'in iPhone uygulaması var ama henüz Android uygulaması mevcut değil. Arzu edenler Android'de benzer özellikleri taşıyan 360'ı deneyebilir. Ücretsiz.
5. Minyatür gibi gözüken fotoğraflar çekmek mümkün: Tiltshift, oldukça farklı bir fotoğraf çekim tekniği. Bu teknikte özel objektifler yardımıyla minyatür gibi gözüken fotoğraflar çekmek mümkün. Fiyatları yüksek olan bu özel objektiflerin fiyatı ise birkaç yüz dolardan başlayıp on binlerce doları bulabiliyor. Tiltshift Generator uygulaması ile bu efekti iPhone'umuzda 0,99 dolara uygulamak mümkün. Android telefon kullanıcıları ise Tiltshift özelliği taşıyan ücretsiz Camera360 uygulamasını veya 4,99 dolarlık Vignette uygulamasını deneyebilirler.
ZAMAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.