Canlı canlı toprağın altına giriyorlar

Canlı canlı toprağın altına giriyorlar

Stresle mücadele için yeni yöntem icat ettiler; canlı canlı toprağın altına giriyor. İşte görüntüleri;

Hayatın zorluklarıyla daha kolay yüzleşmeyi hedefleyen yeni stresle mücadale yönteminin adı 'terapi mezar'. Moskova'da Aydınlık Sahası adlı şirket, müşterilerine stresten kurtulmanın ve korkularla yüzleşmenin yeni yöntemini sunuyor. Bir mezar kazarak diri-diri gömülmenin strese iyi geldiğini öne süren organizatörler, yaşamın güzelliğini ortaya çıkarmaya çalışıyor.

Stresle mücadele yöntemini kendi üzerinde deneyen Pavel Gordeyev burada ancak 20 dakika dayanabildi. Çıkar çıkmaz "Harika! Artık güneşi görüyoum. Dünyadaki her şey yeraltında bulunmaktan daha güzel" şeklinde yorum yapan Gordeyev, ilk tecrübesinde yer altında aşırı baskı hissettiğini anlattı. Gordeyev, "Gömüldüğümde hissettiğim ilk şey panikti. Yüzüm toprakla örtülüydü. 'Ben burada ne yapıyorum böyle?' düşüncesine kapılmaya başladım. Ancak bir kez buraya alıştınız mı buradan daha sakin bir yer bulamazsınız" dedi.

Terapi-mezarları Şamanlar 'aydınlanmak' için kullandıkları mezarlardan örnek alınarak hazırlanıyor. Şamanlar ayinlerini daha erişebilir yapabilmek için herkesin bu imkandan yararlanmasını istiyor ve bu tür çukurları kazıyor.

Mezara gömülmenin psikolojik problemler ile en etkili mücadele yolunun olduğunu belirten Aydınlık Sahası eğitmeni Konstantin Muhin, yöntemlerini şöyle açıklıyor: "Mezarda insan hiç bir şey duymuyor ve görmüyor. Ve hiç hareket edemiyor. İnsanın fikrin diplerine kadar dalarak tefekkür etmenin dışında bir çaresi yok."

YARIM SAATLİK MEZAR TERAPİ 160 DOLAR

Üniversite öğrencilerinden iş dünyasında bir çok insana çekici gelen gömülme terapisinin maliyeti 160 dolar. Terapiye katılanların bir çoğunun amacı korkularıyla yüzleşmek. Bir günlük psikolojik eğitime katılan vatandaşlar hayatları boyunca yüzleşebilecekleri korkulara hazır hale geliyor.

Panik koşullarının kontrol edilemeyen bilinçaltıdan kaynaklandığını dile getiren Aydınlık Sahası Yöneticisi Andrey Gorbov, "Onun üstesinden gelebilmek için farklı yollar mevcut; Zihinsel görüntüler, ritm ve nefes çalışmaları. Kişinin korkularını bastırmak için çeşitli yollar var. İşte onları öğretiyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Yeraltında bulunmanın maksimum süresi 40 dakika. Daha fazlası fiziksel fonksiyon eksikliği yüzünden zihinde sorunlara yol açabilir. Derinlik ise 30 santimetre olarak belirlenmiş. Bu boyut basıncın en uygun ve rahatsızlık vermediği derinliktir. Nefes ise boru yardımıyla alınıyor.

On yıllık tecrübeye sahip örganizatör Gorbov, ev şartlarında bu tür gömmelerin denenmesinin olumsuz sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor. Gorbov, "İnsanları çukurdan çok hızlı bir şekilde çıkartmayı ve onlarla kontakt kurmaya hazır olmalıyız. Toprak insan vücudu etrafında düzgünce yayılmalıdır ki basınc rahatsız etmesin. Bu konuda uzman değilseniz bu tür girişimlerde bulunmamanız lazım" diyor