Çakıl taşlarını tuval gibi kullanıyor
Tuncelili ressam çakıl taşlarını tuval gibi kullanıyor.
Tuncelili ressam, Munzur kıyısında topladığı çakıl taşlarına resim yapıyor. Tunceli'ye ait hediyelik eşya bulunmadığı için çakıl taşlarına resim yapma fikrinin oluştuğunu belirten ressam Selçuk Şamlıoğulları, ilgiden memnun kaldığını söyledi.
Tunceli'de bir otelde yönetici olarak çalışan 40 yaşındaki ressam Selçuk Şamlıoğulları, Tunceli'nin doğal harikalarını çakıl taşlarına çizerek gurbetçilerin memleket hasretini gideriyor. Munzur kıyısında doğal güzellikleri seyrederken aklına çakıl taşlarına resim yapma fikri doğan ressam Şamlıoğlu, o günden sonra Munzur Nehri'nden topladığı çakıl taşlarına resim yapıyor. Uzun uğraşların ardından yaptığı resimlerde başarılı olan Şamlıoğlu, bu işi biraz daha geliştirmiş ve hediyelik eşyaya kadar vardırmış.
Asıl işinin otelde yöneticilik olduğunu ve Tunceli'de uzun süreden beri otelcilik yaptığını dile getiren Şamlıoğlu, "Benim asıl işim otelcilik, tatile gelen müşterilerin ortak şikayeti Tunceli'ye ait hediyelik eşyanın olmaması,herkes buradan giderken hediyelik eşya götürmek istiyor. Ben de bir gün Munzur'da balığa gitmiştim, aklıma taşlar geldi. Çakıl taşlarının soğukluğuna bir sıcaklık katayım dedim. Yaptıkça ilerlettim ve beğenildiğini gördükçe satmaya başladım. Tunceli ve Munzur'a özgü olduğu için insanlar beğeniyor ve dışarıya kadar gönderiyor." diye konuştu.
Çakıl taşlarını tuval gibi kullanan Şamlıoğlu, daha çok Munzur Nehri ve köy evlerinin görüntüsünü çakıl taşlarına yansıtıyor. Çakıl taşlarının yapısı ile ilgili de bilgi veren ressam Şamlıoğlu, topladığı taşların yüzeyi, fırçanın iyi kullanılması için düz olması gerektiğini söylüyor. Şamlıoğlu, bazen fırçanın daha iyi bir resim çıkarması için uzun zaman taşlarla uğraşmak zorunda kaldığını belirtiyor.
Kaynak: