Bursa tehlikeyi kıl payı atlattı

Bursa tehlikeyi kıl payı atlattı

BURSA'da, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'nün kiraladığı özel helikopter yangın dönüşü havada arıza yapınca araziye zorunlu iniş yaptı. Helikopterin pilotu Fikri Bulanık, “İnecek boş arazi bulamayıp, havada bir dakika daha kalsaydık helikopter kent merkezin

Bursa Orman işletme Bölge Müdürlüğü'nün bir süre önce BETAZ firmasından kiraladığı ve 15 gün önce basın mensuplarına tanıttığı MI-8 tipi RA-25737 numaralı helikopter dün, İstanbul Ümraniye Çavuşbaşı Mevkii'nde çıkan orman yangınına müdahale etmek için içersinde kaptan pilotlar Fikri Bulanık, Anatoli İgrof, Nikolay Morya, yardımcı pilot Evgeni Varandan, uçuş mühendisi Valantin Vasidieviç ile orman mühendisi Turgut Keskin ile havalandı. İstanbul'daki yangına müdahale ettikten sonra Çanakkale ve Bilecik'in Osmaneli Mevkii'nde çıkan yangınların söndürülmesi çalışmalarına da katılan helikopter, Bursa'nın Yenişehir Havaalanı'nda akaryakıt ikmali yaptıktan sonra saat 21.30 sıralarında Bursa'ya dönerken havada arızalandı.

Motor ve pal dişlileri kırılan helikopter Bursa semalarında bir süre tur atıp inecek boş arazi aradı. Helikopter son anda Samanlı Mahallesi, Kumluk Alan Mevkii'nde araziye zorunlu iniş yaptı.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Bursa'nın olası faciadan kurtulduğunu söyleyen kaptan pilot Fikri Bulanık, “Havada panik yaşandı. Helikopteri son olarak şeftali bahçelerinin üzerine indirmeyi düşündüm. Bu çok riskliydi. Sonunda boş bir alan buldum. Fazla değil bir dakika daha havada kalsaydık helikopter düşer büyük bir facia olurdu” dedi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, “Her türlü felaket olabilirdi. Buna da şükür” dedi. Girgin, helikopterin zorunlu iniş yaptığı yerde arızasının giderilmesinden sonra havalanacağını, bunun da bir hafta süreceğini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı