Bursa şehidini uğurladı

Bursa şehidini uğurladı

Erzincan'ın Kemah İlçesinde Şehit Düşen Bursalı Er Murat Atsen, Ulu Cami'de Kılınan Cenaze Namazının Ardından Hamitler Şehitliği'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şehit Ailesi ve Binlerce Vatandaş Tarafından Dualar ve Tekbirlerle Uğurl

Erzincan'ın Kemah ilçesinde şehit düşen Bursalı er Murat Atsen, Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Şehitliği'nde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile şehit ailesi ve binlerce vatandaş tarafından dualar ve tekbirlerle uğurlandı.

Bursalılar'ın "Mecliste PKK istemiyoruz", "Göze göz dişe diş intikam intikam", "Şehidim bizlere hakkını helal et", "Bursa'da PKK istemiyoruz." şeklinde sloganlar altında kılınan cenaze namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bakan Faruk Çelik de şehit cenazesine katılarak şehit yakınlarını teselli etti. Sabah saatlerinde şehit Murat Atsen'in evine giden Bakan Çelik, ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte valilik binasına geldi. Burada öğle namazına kadar bekleyen Bakan Faruk Çelik, cenaze namazına kısa bir süre kala yürüyerek Ulu Cami'ye geldi.

Bakan Faruk Çelik'in Ulu Cami'ye şehit cenazesi için geldiğini gören vatandaşlar, İstiklal Marşı'nı okuyup "Mecliste PKK istemiyoruz." şeklinde sloganlar attı. Bakan Çelik ise, şehit yakınlarının yanına giderek kendilerini teselli ettikten sonra tören alanında bekleyen askeri erkanı selamlayıp başsağlığı dileğinde bulundu. Cenaze manazı sırasında cami bahçesinde bulunan şehit Murat Atsen'in başta babası Yılmaz Atsen olmak üzere halası Sahila Arat, ablası Hülya Çavuş, kardeşi Mehmet Atsen (19), anneannesi Bülbül Aktaş, babaannesi Fatma Atsen, ve üvey annesi Hanife Atsen'in yanı sıra, şehit yakınları gözyaşı döktü. Zorlukla ayakta durmakta zorlanan şehit yakınlarına oturmaları için sandalye verildi

Görevli imam tarafından şehit er Murat Atsen'in cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Bakan Faruk Çelik başta olmak üzere, Vali Şahabettin Harput, Bursa Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, milletvekilleri, askeri erkan, belediye başkanları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazından sonra görevli imam, birlik ve beraberlik mesajları verdi ve şehit er Murat Atsen için helallik istedi. Ardından askerler tarafından omuzlara alınan Murat Atsen, ana caddeye kadar omuzlarda götürüldükten sonra burada top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan şehit er Murat Atsen'in cenazesi, daha sonra cenaze aracına konularak Hamitler Şehitliği'nde götürüldü. Murat Atsen, top arabasında götürülürken, Bakan Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, milletvekilleri ve protokol üyeleri ön safta kol kola bir süre yürüdü.

Şehit er Murat Atsen'in cenazesinin götürülüşü sırasında yol boyunca yürüyen vatandaşlar ise; "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri", "İmralı Apo'ya mezar olacak", "Hepimiz Murat'ız PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar atarak Atatürk Caddesi'nden İnönü Caddesi'ne kadar geldi. Çevik kuvvet tarafından burada önü kesilen vatandaşlar belediye otobüslerine bindirilerek Hamitler mezarlığına götürüldü. Bu arada bazı vatandaşlar ise PKK ile mücadelede zayıf kalındığı grekçesiyle kızgınlıklarını dile getirdiler.

Bursalı şehit er Murat Atsen'in cenazesi, Hamitler Şehitliği'nde defnedildi. Bu arada cenaze namazı dolayısıyla DTP binasına yönelik olası taşkınlıklara karşı çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Santral Garaj'da bulunan DTP eski il binası önünde toplanan çevik kuvvet ekipleri ortam iyice sakinleşinceye kadar bekledi. Bursa'da daha önceki şehit cenazesi sırasında vatandaşlar tarafından taşlanan DTP il binası, ardından ateşe verilmişti.



"BAKANI FARUK ÇELİK, SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZECEĞİZ"



Camiye gelerek şehit ailesine taziyelerini sunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün dağınık vaziyette nerede ne yapacağını bilemez bir halde olduğunu belirterek, ''Bu saldırılar da son çırpınışları olarak görünüyor. Güvenlik kuvvetleri gerekli önlemleri alıyorlar. Bu kahpece saldırıları önlediğimizde bunların kökü kurutulacak'' dedi.

Bakan Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, siyasi irade olarak bu konudaki kararlılığını ortaya koyduğunu belirterek, ''Herkes biliyor ki, bu bugünün sorunu değil. Türkiye'nin birliği bütünlüğüne yönelik bir saldırı 20 yılı aşkın süredir devam ediyor. Siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak çok yönlü bir şekilde mücadeleyi sürdürüyoruz. Önemli mesafeler alındı. Bu saldırılar da bunu gösteriyor zaten. Dağınıklık göstergesi. Bununla ilgili istihbari bilgiler inanıyorum ki, daha iyi değerlendirildiğinde bu acı kayıplar bir daha yaşanmayacaktır. Ekonomik programlar devreye girdi. İnşallah GAP gibi sorunun çözümüne katkı sağlayacak, işsizliği önleyecek tedbirlerle de sorunu kökünden çözme, bataklığı yerinde kurutma çalışmaları devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.


sondakika