Bugün Hangi Kanallarda Kandil Proğramı Var

Bugün Hangi Kanallarda Kandil Proğramı Var

Yayın akışlarında önemli değişiklikler yapan kanallar, Berat kandilini mevlit, sohbet, ilahi ve Kur'an-ı Kerim ziyafetlerinin yer aldığı 'özel' programlarla ekrana taşıyor.

Kanal 7, Sultanahmet Camii'nden mevlit yayını yapacak. Miraç kandili yayınını Diyarbakır Ulu Camii'nden gerçekleştiren Samanyolu, bu akşam da Urfa Halil İbrahim Camii'ne konuk oluyor.

İstanbul'un çeşetli camiilerinden yayınlanacak olan diğer kanalların programları ise şöyle:

Kanal 7: Sultanahmet Camii'nden canlı yayınlanacak program, İstanbul Müftü Yardımcısı Yusuf İzzettin Konuk'un konuşmasıyla 20.30'da başlayacak. Kur'an-ı Kerim ziyafeti ile devam eden programda, ilahiler ve mevlit okunacak. Gecenin duasını ise Fatih Müftüsü İsmail İpek yaptıracak.

Kanal A: Mehmet Toprak'ın sunduğu, Berat Kandili Özel Programı'ı 22.00'de yayınlanıyor. Programda eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın sohbeti, Necip Karakaya'nın seslendireceği ilahiler ve Hafız Mehmet Atıcı'nın Kur'an-ı Kerim kıraati, Mamak Belediyesi Amfi Tiyatro'dan canlı olarak ekrana gelecek.

Star TV: Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun sunduğu 'Dosta Doğru', kandil özel programıyla 20.30'da ekranda. Hatipoğlu, 'Berat kandilinde neler yapılmalı?', 'Peygamberimiz bu gece hangi duayı ederdi?', 'Bu gece kimler bağışlanacak?' gibi sorulara cevap veriyor. Programda ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okunacak.

Samanyolu TV: Urfa Halil İbrahim Camii'nde okunacak Kur'an-ı Kerim'le 19.45'te başlayacak program, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde devam edecek. Prof. Dr. Salim Öğüt ve Mustafa Demirci'nin konuk olacağı programda, seyirciyi çeşitli sürprizler de bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı