Bir gaz faciası da İstanbul'dan

Bir gaz faciası da İstanbul'dan

Fatih'te anne ile kızı hayatını kaybetti

Olayın ardından İGDAŞ ve Olay Yeri İnceleme ekipleri kapsamlı araştırma yaptı. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesetler Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Evdeki kombi de incelenmek üzere polis merkezine götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay, Fatih Beycegiz Mahallesi Müezzin Bilal Sokak 19 Numarada meydana geldi.

Akşam 18:00 sularında eve gelen Adnan İleri, annesi Zübeyde İleri (70) ile kız kardeşi Ayten İleri (45)'nin cansız bedenleriyle karşılaştı. Adnan İleri'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Ambulans ekiplerinin incelemelerinde anne ile kızının hayatını kaybettiği belirlendi.

Olayın ardından Müezzin Bilal Sokak'a çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerin ardından 19 numaradaki eve İGDAŞ ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de sevk edildi. Bu arada Cumhuriyet savcısı da eve gelerek cesetler ve kombi üzerinde detaylı inceleme yaptı.

Olayın duyulmasının ardından eve geldiklerini anlatan ve aynı binada oturan İleri ailesinin komşusu, eve girdiklerinde keskin bir gaz kokusu aldıklarını ve anne ile kızın yerde yattıklarını gördüğünü anlattı. Evin oturma odasında kombinin bulunduğunu anlatan komşu, kombinin üzerinde de yanık ve is izleri gördüğünü, kombi bacasının da yandığını fark ettiklerini aktardı. Aynı apartmanda oturan diğer bir vatandaş ise olayı anlatırken, yaşlı kadının oğlu Adnan İleri'nin kendilerine haber vermesi üzerine olayı öğrendiklerini belirterek, doğalgaz zehirlenmeleri haberlerinin ardından tedirginlik duyduklarını, bundan sonra yatarken kombiyi açık tutmayacaklarını söyledi.

Yaşlı kadının yeğeni olduğu öğrenilen şahıs ise, evdeki kombinin çok eski olduğunu, bakımının da yapılmadığını söyledi.

SAVCI: "KESİN SONUÇ İÇİN ARAŞTIRMANIN TAMAMLANMASI GEREKİYOR"

Olay yerindeki incelemesini tamamlayan Cumhuriyet savcısı da basın mensuplarının olaya ilişkin sorularını cevapladı. Savcı, olayla ilgili araştırma yapıldığını belirterek, anne ile kızının kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Evde bulunan kombi de görevli polis memurları tarafından duvardan sökülerek polis merkezine götürüldü.

Savcı ve Olay Yeri İnceleme polislerinin araştırmalarını tamamlamasının ardından anne ile kızının cesetleri Adlı Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. İleri ailesinin komşuları cesetlerin evden çıkarılmasının ardından uzun süre gözyaşı döktü.

İGDAŞ: "Fatih'teki zehirlenmede tesisata müdahale edilmiş"

Öte yandan, İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ), konuyla ilgili yazılı açıklama yaparak, tesisata müdahele edildiğini söyledi. İGDAŞ, Fatih'te anne ile kızının hayatını kaybettiği karbonmonoksit zehirlenmesinde, doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale edildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Fatih Beyceğiz Mahallesi Müezzin Bilal Sokak'taki 19 numaralı binanın 5 numaralı dairesinde iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay yerine giden İGDAŞ 187 Doğalgaz Acil Ekibinin yaptığı ilk inceleme sonucunda doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale edildiği, havalandırma menfezinin iptal edildiği ve bacalı kombi cihazın bakımının yapılmadığı tespit edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, ölüm olayının nedeninin henüz tespit edilmediği, kesin sebebin otopsi sonucunda belirleneceği ifade edildi.