BİNLERCE YAZILIM, YAPAY ZEKA VE OYUN GELİŞTİRİCİSİ KARATAY’DA BİR ARAYA GELDİ
Karatay Belediyesi, Türkiye'nin en büyük yazılım etkinliği “DevFest Konya 2022”ye ev sahipliği yaptı.
Karatay Belediyesi, Türkiye'nin en büyük yazılım etkinliği “DevFest Konya 2022”ye ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce teknoloji meraklısının katıldığı etkinlikte; mobil ve web teknolojileri, yapay zekâ, bulut teknolojileri ve oyun geliştirme ile bu alanlarda yaşanan son gelişmeler ele alındı. Organizasyonda gençler ve bilişim firma temsilcileriyle bir araya gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Gençlerimizin yeni gelişmelerle ilgili iştahı bizi mutlu etti. Bizler de onların yanında olmaya ve destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.
Türkiye'nin en büyük yazılım etkinliği ve aynı zamanda Konya’nın en büyük yerel teknoloji konferansı “DevFest Konya 2022”, bu yıl Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde Karatay’da gerçekleştirildi.
Google Developer Groups (GDG) Konya’nın organizatörlüğünde yapılan etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından binlerce teknoloji meraklısı ve tutkunu katıldı.
Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte önemli birçok yazılım ve bilişim teknoloji firması ile Karatay Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi gibi üniversiteler, daha birçok kamu kurum ve kuruluşları da kendi marka ve çalışmalarıyla ilgili stantlar kurdu.
GENÇLERİMİZE YÖNELİK BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Karatay Gençlik Merkezi’nin iki büyük salonu ile fuaye alanında yapılan “DevFest Konya 2022” etkinliğini gezerek organizasyona katılan firma temsilcileri ile teknoloji meraklısı gençlerle bir araya geldi.
Etkinliği değerlendiren ve organizasyonun düzenlenmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden Başkan Hasan Kılca; “DevFest Konya 2022 bu yıl Karatay’da gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinden gençlerin yanı sıra yazılımcı ve teknoloji firma temsilcileriyle bir aradayız. Yazılım ve bilişim teknolojileri ile ilgili özellikle gençlerimizin iştahı çok açık ve bu etkinliğimizde bunu görmüş olduk. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu yönde onların yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
TEKNOLOJİ TUKTUNU GENÇLERDEN “DEVFEST KONYA 2022”YE TAM NOT
Google Developer Groups (GDG) Konya’nın organizatörlüğünde Karatay Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “DevFest Konya 2022” etkinliğine katılan teknoloji meraklısı gençler de organizasyonu çok beğendiklerine vurgu yaptılar.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Emin Gök, “Karatay Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan DevFest’te katıldığım için çok mutluyum. Benim ve bölümüm için çok faydalı bir program oldu” derken; programa İstanbul’dan katılan Eren Çataltepe, Konya’ya ilk kez geldiğini ve DevFest Konya 2022’nin çok başarılı bir şekilde yapıldığına vurgu yaptı.
DevFest Konya 2022 organizatörleri de en az etkinliğe katılan gençler kadar heyecanlıydı. Programa 4 aydır hazırlandıklarını aktaran Google Developer Groups (GDG) Konya temsilcileri ve konuşmacılar da, festivale 2 bin 200’ün üzerinde katılımcı geldiğini ve bunun kendilerini çok memnun ettiğini aktardılar.
Google Developer Groups (GDG) Konya Lideri Emre Özcan; “Karatay Belediyesi ve Google sponsorluğunda büyük bir yazılım etkinliği düzenliyoruz. Etkinliğe gelen gençler; gerek yazılım şirketleriyle gerek kamu kurum ve kuruluşlarla birebir görüşüp kendi geleceklerine dair önemli gelişmelere de vesile olabilirler. Geliştiriciler festivali olarak nitelendirilen bu etkinliğe destek veren Karatay Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
MOBİL VE WEB TEKNOLOJİLERİ, YAPAY ZEKÂ, BULUT TEKNOLOJİLERİ İLE OYUN GELİŞTİRME GİBİ BİRÇOK SUNUM YAPILDI
Türkiye ve dünya genelinde bilinen markalar ile firmaların önemli yönetici ve temsilcileri; gün boyunca Karatay Gençlik Merkezi’nin iki büyük salonunda gün boyunca mobil ve web teknolojileri, yapay zekâ, bulut teknolojileri ile oyun geliştirme ve bu alanlarda meydana gelen gelişmelerle ilgili 17’in üzerinde sunum gerçekleştirdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.