Bingöl'de 2 terörist öldürüldü

Bingöl'de 2 terörist öldürüldü

Bingöl'de Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

Teröristler, Asayiş Ekipler Amirliği'ne el bombası attı. Bomba patlamayınca polis ekipleri teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışmada, 1'i kadın terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı ele geçirildi, üzerinde bomba bulunan başka bir terörist bir sokakta kıstırıldı. Yaralı olan terörist, olay kıstırıldığı yerde öldü. Teröristin üzerindeki bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, saat 22.30 sıralarında meydana geldi.

Bingöl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik'in verdiği bilgiye göre, 3 terörist kırsal kesime bir ticari taksi çağırdı. Taksiciyi, elini kolunu bağlayarak etkisiz hale getiren teröristler, taksiyle Asayiş Ekipler Amirliği'ne geldi. Teröristlerin binaya attığı 2 el bombası patlamadı.

Daha sonra kaçmaya çalışan teröristlere polis ateş açtı. Çıkan çatışmada, 1 kadın olay yerinde terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı ele geçirildi, üzerinde bomba bulunan başka bir terörist de yaralı olarak bir sokakta kıstırıldı.

Üzerinde bomba bulunan terörist bir süre sonra öldü. Üzerindeki 4 el bombası ile hazırlanmış bomba düzeneği de bomba uzmanı ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, kırsal alanda elleri ve kolları bağlı olarak bırakılan taksici de kurtarılarak Emniyet'e getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı