Beyindeki navigasyon sistemi bulundu

Beyindeki navigasyon sistemi bulundu

Yeni bir araştırma, insan beynindeki konum belirleme sisteminin nerede olduğunu ortaya çıkardı.

Medical News Today’in bildirdiğine göre, insanların eve dönüş yolunu veya hayvanların yaşam alanlarına dönüş yollarını bulabilmeleri insan ve diğer memelilerin temel özellikleri arasında yer alıyor. Bilim insanları daha önce de beynin, hangi yönde hareket ettiğimizi bize anlattığını ortaya koymuşlardı.

 

YERİ BULUNAMIYORDU
Curren Biology dergisinde konuyla ilgili olarak yayımlanan makalenin yazarlarından Hugo Spiers, bilim insanlarının eskiden beri böylesi bir navigasyon sisteminin memelilerde bulunduğunu bildiklerini ancak beynin bu konuda görevli kısmını bulamadıklarını belirtti.

 

SİNYAL KALİTESİ ÖNEMLİ
Hugo Spiers yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Londralı taksicilerin yer aldığı araştırma sürücünün göreve başlarken önce, hareket edeceği yönü hesap ettiğini ortaya koyuyor. Bu hesaplamaları beynin belirli bir kısmı olan Entorhinal Bölgesi’nin yaptığını ve sinyalin kalitesine bağlı olarak insanın seçtiği yönün doğru olup olmadığı konusunda karar verdiğini tespit ettik”.

 

Makalenin bir diğer yazarı olan Dr. Martin Chadwick ise araştırma sonuçlarının, insanın içindeki pusulanın, alandaki hareketlere göre çalıştığını gösterdiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.