Beyazıt Konferansları başlıyor

Beyazıt Konferansları başlıyor

Beyazıt Devlet Kütüphanesi uluslararası özgün konferanslara hazırlanıyor…

Beyazıt Devlet Kütüphanesi uluslararası isimlerin katılacağı özgün konferanslara hazırlanıyor. Konferansların ilk konuğu, Mukayeseli Hukuk, İslâm Ekonomisi, Modern düşünce ve medeniyetler arası diyalog konularında uzman ve dünya çapında tanınmış bir âlim olan Husameddin Farfour.  Farfour, İslam Hukuku’nun yanı sıra, Arap Dili ve Edebiyatı, felsefe ve manevî ilimler alanlarında yetişmiş önemli bir isim.

Prof. Dr. Farfour, hâlen Şam’daki El-Fetih İslâm Enstitüsü rektör yardımcısı ve lisans ve lisansüstü eğitim direktörü olarak görev yapıyor. Husamettin Farfour aynı zamanda Şam Emeviyye Camii hocalarından ve Bedir Camii hatibi. Uygarlıkların öznitelikleri, kültürel, akademik ve bilimsel değişim, medeniyetler arası çatışma ve diyalog, başarı için işbirliği, uluslar arası güvenlik ve barış, doğruluk ve adalet üzerine inşa edilmiş bir etik, araştırmalarının odağını oluşturuyor.

Suriye’den gelecek Prof. Dr. Farfour’un Arapça sunacağı konferans  “Çağdaş Meselelere Kur’an’dan İslâmi Çözümler” adını taşıyor. 17 Ağustos 2010 Salı günü, saat: 18.00-19.30 arasında gerçekleşecek konferans, simultane tercüme ile Türkçe de takip edilebilecek.    

Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin, tarihi kimliğine uygun faaliyetler ile yeniden gündem oluşturması ve adından söz ettirmesi sevindirici bir gelişme.

 

A.Kerim Sencer

HaberKültür.Net

Etiketler :