Belediye şoförü alkollü çıktı

Belediye şoförü alkollü çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı Eshot'ta belediye otobüsü şoförlüğü yapan kişi, otobüste bir yolcuyla kavga edince karakola götürüldü.

Yapılan alkol ölçümünde otobüs şoförünün 41 promil alkollü olduğu ortaya çıkınca ehliyetine el konuldu. Alınan bilgiye göre, Şehitler-Konak seferini yapan Murat Ç'nin kullandığı 35 LN 615 plakalı Eshot'a ait belediye otobüsünde bazı yolcular arasında tartışma çıktı. Otobüsü durduran şoför Murat Ç. tartışmayı yatıştırmak istedi. Tartışan yolculardan Yavuz Ünal ile şoför Murat Ç. arasında kavga çıktı.

Olay yerine gelen polis ekibi, kavga eden belediye otobüsünün şoförü Murat Ç. ile yolcu Yavuz Ünal'ı karakola götürdü. Birbirlerinden şikayetçi olan Murat Ç. ile Ünal'ın alkollü oldukları fark edildi. Bunun üzerine yapılan alkol muayenesinde Murat Ç'nin 41 promil, Ünal'ın da 400 promil alkollü olduğu ortaya çıktı.

Alkollü olarak belediye otobüsünü kullandığı belirlenen Murat Ç'nin ehliyetine el konuldu. Murat Ç. ile Yavuz Ünal ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Yetkililer, özel araç kullanan sürücülerde 50 promilin altında alkol çıkması halinde ehliyete el konulmadığını ancak ticari araç sürücüleri için 1 promil alkolün dahi ehliyete el konulma nedeni olduğunu ifade ettiler.

İzmir'in Kahramanlar semtinde 16 Haziran 2010 tarihinde yolun karşısına geçmeye çalışan Mehmet Kaya (80) ile kızı Rahime Korkmaz (36), belediye otobüsünün çarpması sonucu ölmüş, sürücü Hakan Türksever çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Türksever'in daha önce alkollü araç kullandığı için 2 kez sürücü belgesine el konulduğu ortaya çıkmıştı. AA