Belediye başkanı ve oğlu tutuklandı

Belediye başkanı ve oğlu tutuklandı

Hatay'ın Samandağ İlçesi CHP'li Belediye Başkanı Ali Terzi ve oğlu Bülent Terzi hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Hatay, Samandağ İlçe Belediye Başkanı 74 yaşındaki CHP’li Ali Terzi ile oğlunun da aralarında bulunduğu 4 kişi, rüşvet ve irtikâp iddiasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere dün serbest bırakılmışlardı.

Edinilen bilgiye göre Bugün Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Asliye Ceza Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda Samandağ Belediye Başkanı Ali Terzi ve oğlu Bülent Terzi haklarında tutuklama kararı çıkarıldı. Bunun üzerine Samandağ ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Başkan Ali Terzi’nin oğlu Bülent Terzi’yi tutukladı. Samandağ Belediye Başkanı Ali Terzi’nin kayıp olduğu ve aramasına devam edildiği öğrenildi.

Bilindiği üzere Belediyenin içme suyu ihalesini kazanan müteahhidin yaptığı işinden alacağı 70 bin TL'yi tahsil edebilmesi için para istendiği iddia edilmiş, Ömer G. parayı vermek üzere ilçe belediye başkanının makamına gitmişti.

Seri numaraları alınmış 20 bin TL'nin belediye başkanına verdiği sırada düzenlenen operasyonda, Belediye Başkanı Ali Terzi ile oğlu Bülent ve CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay’ın amcasıoğlu Belediye görevlisi Recai Çay ile müteahhit Ömer G. gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı