Bedava mezara hücum ettiler

Bedava mezara hücum ettiler

'Beleş mezar bulsan gireceksin' sözü gerçek oldu. Hayırsever vatandaşın bağışladığı arazi yaşayan ölülerle doldu.

Diyarbakır'da hayırsever bir vatandaşın mezarlık yapılması için arazisini belediyeye bağışlamasından sonra yaşananlar, 'beleş mezar bulsa içine girer' sözünü doğruladı. Bedava mezarlık yeri olduğunu duyan, arsaya hücum etti.

Zaman'dan İsmail Avcı'nın haberine göre bazı köylüler düzenlemesi bile yapılmamış arsada mezar kazıp, başına da isimlerini yazdıkları mezar taşı dikti. Mezarlarının kendi bağ ve bahçelerine yakın olmasını isteyenler ise arsanın kenar bölgelerini tamamen doldurmuş durumda.

ÖLÜLER DİRİLMEYE BAŞLADI

İçine başkasının konulmasından endişe edenler, mezarlarını mutat bir şekilde ziyaret ediyor. Belediye söz konusu araziyi planlamak için mezarları sökmeyi planlarken, vatandaşlardan resmî başvuru yapmasını istiyor. Mezarların gerçek olup olmadığını anlamakta zorlanan belediye, kabirleri açacağını duyurunca bazı sözde ölüler tek tek 'dirilmeye' başladı.

KENDİ MEZARINI ZİYARET EDİYOR


Mezarlık için bağışlanan arsadan yer kapanlardan biri de Zülfi Kınık. Kınık, etrafını çevrelediği 30 metrekare alana şimdiden mezarını yaptırmış. Öldükten sonra buraya gömülmeyi vasiyet etmiş. Ergani şehir merkezine gelip giderken mezarını ziyaret ettiğini anlatan Kınık, "Bu civarda akrabalarım var. Onlar da benim gibi yer kapmış. Öldükten sonra inşallah beni buraya gömecekler. Mezar taşına yakında ismimi de yazacağım." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı