Bayrağa saldırı bizi yıldırmaz

Bayrağa saldırı bizi yıldırmaz

Bayrağa çirkin saldırı Diyarbakır'da sivil toplum örgütlerini ayağa kaldırdı

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Diyarbakır'daki basın açıklamasından sonra bir grubun Türk bayrağına çirkin saldırıda bulunmasına tepkiler dinmek bilmiyor. Diyarbakır'ın önde gelen sivil toplum kuruluşları, ortak bir açıklama yaparak Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı.



DTP, İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın saçlarının kazıtıldığını iddia ederek Diyarbakır'da önceki gün destek yürüyüşü düzenlemişti.

Yürüyüşten sonra DTP Genel Başkan Vekili Emine Ayna'nın açıklama yaptığı sırada bir grup, polise taşlı saldırıda bulunmuş, okul bahçesindeki Türk bayrağına çirkin bir saldırıda bulunmuştu.

Türk bayrağının indirilerek yerine terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarını asma girişiminin yerel ve ulusal basında yer almasının ardından tepkiler gelmeye başladı. En büyük tepki ise Diyarbakır'ın 3 büyük sivil toplum kuruluşundan geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı(DTSO) Mehmet Kaya, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ortak bir açıklamaya yaparak olayı kınadı.

Bayrağa yapılan saldırının provokasyon olduğu belirten açıklamada, olayın Diyarbakır'a mal edilmemesi vurgulandı.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya "Diyarbakır'da hepimizi derinden üzen provokatif bir eyleme tanık olduk. Bayrağımız her yurttaşın saygı duyması gereken ulusal simgemizdir." denildi.

Halkın bu tür provokasyonlara prim vermemesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şöyle denildi: "Geçtiğimiz yıllarda Türk Bayrağına yönelik gerçekleşen eylemlere benzerlik taşıyan bu eylemi kınıyoruz. Değerli hemşerilerimizi sağduyulu bir şekilde bu tür provokatif eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz."

DTP'nin Diyarbakır'daki basın açıklamasının ardından Koşuyolu Caddesi ve Bağlar ilçesinde olaylar çıkmıştı. Olaylar sırasında bir grup Diyarbakır Anaokulu bahçesinde dalgalanan Türk Bayrağı'na saldırmış, yerine terör örgütünün simgelerini asmaya çalışmıştı. Bir grup DTP'li Türk Bayrağı'nı göstericilerden alarak okula teslim etmişti. Olaylarla ilgili 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı