Başbuğ'la İki Kez Görüşmüş

Başbuğ'la İki Kez Görüşmüş

Paksüt'ün "AK Parti kapatma davasından önce" Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile iki kez görüştüğü ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun 'Karargah' isimli kitabı piyasaya çıktı. Karakutu Yayınları'nca 50 bin adet basılan kitapta yakın tarihin gizli sayfalarında kalmış birçok olaya ilişkin çarpıcı belgeler yer alıyor. Bunlardan biri de AK Parti kapatma davası öncesi yaşananlar. Kitapta yer alan bilgilere göre, Anayasa Başkan Vekili Osman Paksüt, kapatma davasından önce dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'la ikinci kez görüşmüş. Paksüt, Genelkurmay Karargahı'na 18 Aralık 2009'da 06 FF 0246 plakalı araçla saat 14.28'de gitmiş. Buluşma yaklaşık 1 saat sürmüş. Paksüt, 15.27'de karargahtan ayrılmış. Paksüt'ün Genelkurmay Başkanı'yla yaptığı ilk görüşme daha önce Taraf Gazetesi'nde yer almıştı. Ancak bunun dışında bir görüşme yapıp yapmadığı bilinmiyordu.

Kitapta 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın altında ıslak imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'le ilgili yeni belge ve bilgilere de yer verilmiş. Askerî savcılığın 12 Haziran 2009 günü başlayıp, 24 Haziran 2009 günü tamamladığı soruşturmanın tüm belgeleri kitapta yer alıyor. Baransu, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın soruşturulması emrini Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in verdiğini aktarıyor. Baransu, 12 Haziran'da verilen emrin 'gizli belgenin sızdırılması ve yayınlanmasına' yönelik olduğunu belgeliyor. Kitapta Dursun Çiçek'in askerî savcılıkta verdiği iki ifadenin tam metni de yer alıyor.

ASKERÎ BİLİRKİŞİ RAPORUNDA KARARTMALAR VAR

Belgeler arasında Genelkurmay Askerî Savcılığı'nın, İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın sahte olduğunu ortaya koymak için hazırladığı bilirkişi raporunun tamamı da bulunuyor. Askerî savcılığın Elektronik Evrak Çizelgesi'ni incelemeye 1 Nisan 2009 tarihinde başladığını, öncesine bakmadığını belgeleriyle ortaya koyuyor. Askerî savcılığın incelemede bir skandala imza attığına da temas ediliyor. İrticayla Mücadele Eylem Planı soruşturmasında yazıcılardan çıkan çıktı kayıtları incelendi. Ancak yapılan incelemede 22 Nisan 2009 tarihinden önceki kayıtların olmadığı ortaya çıktı. Bu da raporlara girdi. Raporda kayıtların 22 Nisan 2009 tarihinde tutulmaya başlandığı için incelenmediği söylendi. Bu tarihten önceki yazıcı kayıtları ise araştırılmadı. Ayrıca kitaptaki belgelere göre askerî savcılık, tüm bilgisayar incelemelerini bir gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

Suç örgütünün Ergenekon bağlantıları güçleniyor

-İzmir merkezli suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan isimlerin büyük bir bölümünün Ergenekon davası sanıklarıyla bağlantıları tespit edildi. Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009'da gözaltına alınarak tutuklanan Levent Göktaş'ın, İzmir polisinin operasyonunun Ankara ayağında gözaltına alınan emekli Astsubay İbrahim G. ve Genel Müdür Ufuk S. ile iş ortaklığı bulunuyor. Operasyonda Ahmet M. ile birlikte örgüt elebaşısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan İzmir Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı'ndan emekli Astsubay G.A.'nın da Ergenekon sanıkları İbrahim Şahin ve Muzaffer Tekin'le ilişkisi bulunuyor. Bu ilişkiyi, G.A.'nın bilgisayarında ele geçirilen, Ergenekon tutukluları Şahin ve Tekin'le 2006 yılında aynı masada çekilmiş fotoğraflar da doğruluyor. Başka bir fotoğrafta ise Şahin'le Ahmet M. ve G.A. yan yana görülüyor. Örgütün önceki yıllarda İbrahim Şahin'in kontrolünde olduğu, tutuklanmasının ardından elebaşılığı A.M. ve G.A.'nın devraldığı da iddialar arasında. İzmir merkezli düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alınmıştı. Beş kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 26 zanlı halen gözaltında bulunuyor.

Etiketler :