Asker uğurlayacaklardı

Asker uğurlayacaklardı

Arkadaşlarını konvoy eşliğinde askere uğurluyorlardı. Aşırı hız ve kural tanımazlığın sonucu genç yaşta hayata veda ettiler.

Arkadaşlarını konvoy eşliğinde askere uğurlayan gençler, aşırı hız ve kural tanımazlığın sonucu ömürlerinin baharında hayata veda etti. 3 kişinin öldüğü kazada, konvoydaki otomobilin çarptığı otobüs 30 yolcusuyla denize düşmekten son anda kurtuldu.

Her şey önceki gece bayram havasında başlamıştı. Arkadaşları Volkan Üstündağ'ı askere uğurlamak için konvoy oluşturan gençler, Taksim'e gitti. Arabaların pencerelerinden sarkıp, 'En büyük asker bizim asker' diye bağırdılar. Dönüş yolunda taşkınlık çıkınca polis, konvoyu durdurdu ve gençleri uyardı. Ancak onlar uyarıları dikkate almadı. Saat 23.00 sularında aşırı hızla ve sürekli şerit değiştirerek Unkapanı Köprüsü'nde ters yöne giren Bahri Atam'ın (27) kullandığı otomobil, karşı yönden gelen 2 katlı halk otobüsüyle çarpıştı. Araç, metrelerce sürüklenip hurdaya dönerken, olay yerine gelen itfaiye, otomobilde sıkışan gençleri çıkarmak için 1 saat uğraştı. Bahri Atam'la birlikte Aytaç Kır (24) ve Ömer Çakır (23) hayatını kaybetti. Konvoydaki diğer gençler ve ölenlerin yakınları ise polisi suçladı: "Bizi durdurup kötü davrandılar. Öfkelendik."

Kaza, önceki gece saat 23.00 sıralarında Unkapanı Köprüsü Taksim istikametinde meydana geldi. Beylikdüzü-Taksim güzergahında çalışan Erdinç Korkmaz yönetimindeki belediye otobüsü, karşı yönden gelen ve köprü üzerinde şerit değiştiren Bahri Atam'ın (27) kullandığı araçla çarpıştı. Asker uğurlamasından dönen konvoyda bulunan otomobil, metrelerce sürüklenip hurdaya dönerken, 2 katlı otobüs köprünün bariyerlerine takılarak denize düşmekten kurtuldu. Kazada ağır yaralanan sürücü Bahri Atam kaldırıldığı Taksim İlkyardım Hastanesi'nde, yanında bulunan Aytaç Kır (24) ile Ömer Çakır (23) ise olay yerinde can verdi. Otobüs şoförü Korkmaz ile yolcular Nurattin Çaylak (39), Hüseyin Can (30) ve Ercan Şengezer (49) hafif yaralandı. Otomobilde sıkışan Kır ve Atam'ın cesedini çıkarmak için kaza mahalline itfaiye ekipleri sevk edildi. Cesetler yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından sıkıştığı yerden çıkarılarak Haseki Hastanesi morguna götürüldü.

Asker uğurlama konvoyunda bulunan gençler ve ölenlerin yakınları kaza sonrası sinir krizleri geçirdi. Gençler itfaiye araçlarına ve polise saldırdı. Polisin Taksim Meydanı'nda kendilerini durdurduğunu ve kötü davrandığını, bu yüzden öfkeli olduklarını söyleyen gençler, kazadan kendilerini durduran polisi sorumlu tuttu. Otobüste yaklaşık 30 kişinin bulunduğunu belirten yolcular ise olayı şöyle anlattı: "Otomobil hatalıydı. Karşı yönden bizim bulunduğumuz şeride geçti. Otobüste bulunanlar kazayı hafif sıyrıklarla atlattı." Bahri Atam'ın cenazesi dün Adli Tıp'tan yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere memleketi Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine götürüldü. Atam'ın ailesi, üzüntüden Adli Tıp'a gelmezken, komşuları 27 yaşındaki Bahri'nin iki yıl önce bir tur şirketinin görevlisi olarak hacca gittiğini söyledi.

Köprüde balık tutanlar ölümden döndü

Asker uğurlama dönüşü, halk otobüsüyle çarpışan otomobil paramparça oldu. Sıkışan gençleri itfaiye bir saatte çıkarabildi. Otobüs ise Haliç'e düşmek üzereyken korkuluklara takıldı. İçindeki 30 yolcunun yanı sıra köprüde balık tutan vatandaşlar da ölümden döndü.

Kaynak:Haber Kaynağı