Artvin'de sel üç can aldı

Artvin'de sel üç can aldı

Artvin'de şiddetli sağnak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti.

Artvin'de şiddetli sağnak yağış sonrası meydana gelen sel nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti.
Artvin'de şiddetli sağnak yağış sonrası meydana gelen selden sonra Muratlı Barajı'nın kapakları açıldı.

Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, Muratlı Barajı'nın dolmasına 50 cm kaldığını, bu yüzden barajın 3 kapağının açılarak su tahliyesine başlandığını söyledi.

Vali Yemlihalıoğlu baraj kapaklarının açılmasından dolayı Gürcistan'daki Batum konsolosluğuna da bilgi verildiğini ifade etti. Vali Yemlihalıoğlu, Borçka Barajı'nın dolmasına 2,5 metre kaldığını, şimdilik bu barajdan su tahliyesinin söz konusu olmadığını, gerekirse yapılacağını da sözlerine ekledi.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 3 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Artvin Borçka ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan selde İçkale Deresi'nin taşması sebebiyle Kale ve Demirciler köyünde büyük hasar oluştu.

Sel nedeniyle çöken bir evde Gülsüm Demirci (35) ve Hacer Dermirci (54) hayatını kaybederken Ali (54), Neşe (17) ve Reşit Demirci'nin yıkılan bir binanın enkazı altında kaldı.

Yıkılan evde enkaz altında kalan 3 yaşındaki Beyzanur Demirci ise sabaha karşı sağ olarak çıkartıldı.

İLÇENİN DEMİRCİLER KÖYÜNDE 80 YAŞINDA BİR KİŞİ SEL SULARINDA BOĞULARAK ÖLDÜ

Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak sonucu, 80 yaşında bir kişi sel sularında boğularak öldü.

İlçenin Demirciler köyünün Ormanlı Mahallesi'nde, sel sularının evine girdiği Nafiye Şimşek (80), evde boğularak hayatını kaybetti. Şimşek'in cesedi vatandaşlar tarafından bulundu.

SÜRÜCÜLERİN GERİ DÖNMELERİ İSTENİYOR

Kameni Deresi'nin taşmasıyla ulaşıma kapanan Hopa-Borçka kara yolunun Cankurtaran mevkiindeki 8 nolu köprüden itibaren araç geçişine izin verilmiyor.

Yolun hasar gördüğünü ve şiddetli yağışın devam ettiğini belirten polis ekipleri, sürücülerden dönmelerini istiyor. Buna rağmen devam eden sürücülerin kara yolunun Cankurtaran mevkiindeki 8 nolu köprüden Borçka istikametine geçişlerine güvenlik güçlerince izin verilmiyor.

Şiddetli yağışın devam ettiği bölgede, yoldan yalnızca kurtarma araçları ve iş makinelerinin geçişine izin veriliyor.