Artvin'de ölü sayısı beşe yükseldi

Artvin'de ölü sayısı beşe yükseldi

Artvin Borçka'yı vuran selde kayıp 2 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ölenlerin sayısı 5'e yükseldi.

Artvin'de dün akşam etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen sel ve göçükte ölenlerin sayısı şu ana kadar 5 olarak açıklandı.

Artvin'in Borçka ilçesi Kale köyü Demirciler mahallesinde dün etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen göçükte ilk etapta 1 kişinin hayatını kaybettiği haberi gelmişti ancak bugün gelen son bilgilere göre ölü sayısı 4'e yükseldi. Borçka ilçesi İçkale köyü civarında ise Nafiye Şimşek isimli yaşlı bir bayanın cesedinin daha bulunmasıyla ölü sayısı 5'ye yükselmiş oldu.

Olay sonrası Trabzon, Erzurum, Artvin, Ağrı ve Rize'den gelen arama kurtarma timlerinin çalışmaları sonrası dün kaybolan Hacer Demirci (54) ile kızı Neşe Demirci'nin (17) cesetlerine ulaşıldı. Evi göçük altında kalanı muhtarın amcası Ali Demirci'yi göçük altından çıkarma çalışmaları ise hala sürüyor.

Bu arada Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu da sabah saatlerinde sel bölgesine gelerek arama kurtarma çalışmalarını takip ederken, AK Parti Artvin Milletvekili Ertekin Çolak da sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

DERE YATAĞINA BİNA İNŞA EDİLMİŞ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Borçka'daki selde ölümlerin dere yatağında çöken bir binadan kaynaklandığını belirtti.

Selden etkilenen 4 köyde, bir cami ve 7 ev yıkıldı; çok sayıda ev de su altında kaldı. İçkale deresinin taşması nedeniyle, Düzköy, Kale ve Demirciler köyünde büyük hasar oluştu. Hopa-Borçka yolunun 11 kilometrelik bölümü tahrip olmuş durumda.

Bölgedeki anayol su altında olduğu için iş makineleri ve kurtarma araçları sevk edilemiyor. Rize ve Trabzon'dan gelen ekipler Hopa yönünden, Ardahan ve Erzurum'dan gelen ekipler de Artvin yönünden ilçeye yaya ulaşabildi.