Arınç: TBB Başkanı kendisine vazife çıkarmış
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Yeni Bina'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantıssı yaklaşık 5 saat sürdü.
Bülent rınç Bakanları Kurulu toplantısı sonrası yapıtğı açıklamada "Köy muhtarları ve mahalle muhtarlarına yapılan ödenekler yüzde yüz oranında arttırıldı." dedi.
BÜLENT ARINÇ'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:
-12 Eylül 2010 referandumuyla Anayasa'ya giren bir konuyu biraz da gecikmeli olarak yasa haline getiriyoruz. O da Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarıyla ilgili, Jandarma Genel Komutanının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı soruşturma usulü düzenleniyor. Bildiğiniz gibi bu kişilerin yargılanmasına gerek duyulması halinde Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesine gönderilmesi daha önce 12 Eylül 2010 refearandumuyla kararlaştırılmıştı. Şimdi bunun uygulama kanununu getirmiş bulunuyoruz. Tasarı imzalandı ve TBMM'ye gönderilecek
-Pek çok Bakanlar Kurulu kararnamesi imzalandı.
-Muhtarların ödeneklerinin arttırılması bugün imzaladığımız kararnameyle yürülüğe koyuluyor. Muhtar ödenekleri 450 liradan 871 liraya çıkıyor. Yüzde yüzlük bir artış.
-Yeniden yargılanma konusu bugün görüşülmedi. Üzerinde çalışmalar var.
HSYK TARTIŞMASI
- HSYK kanun teklifi görüşülüyor. Bu kanun tasarısı değil tekliftir. İçerisinde HSYK'nın yapısını da değişikliğe uğratan bir kanun teklifidir. Ben de televizyondan tartışmalı geçtiğini bazı milletvekillerinin dahil olduğunu görüyorum. Bu görüntüler ilk defa sergilenmiyor. Bazıları uçan tekme atıyorlar bazıları elinde ne varsa atıyor bir kavga bir curcuna gidiyor.
GÖRÜNTÜLER MECLİS'E YAKIŞMIYOR
-Kavga görüntüleri meclise yakışmıyor. Bir şeyi engellemek için kavga çıkartmak hiç bir zaman tasvip edilemez. CHP'ye de seslenmem lazım. Siz bir çok toplantıda komisyon üyesi olmayan üyelerle komisyonu bastınız. CHP görüşmeleri engellemeye çalışıyor. Siz Zeyit Aslan'ı örnek göstermeye kalkarsanız öbürü de Kamer Genç'i söyler.
-Anayasaya aykırılık konusu ağızlara sakız olmaktan çıkmalı. Birisinin talebiyle anayasaya aykırılık konusundan görüşme açalım denilmez. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu teklif kanunlaştığına gidecek. Onun görevi anayasaya aykırı olup olmadığına bakmaktır. Diyelim ki iade edildi bu sefer Anayasa Mahkemesi'nin denetimi başlıyor. Teklif istemedikleri şekilde kanunlaşmışsa Anayasa Mahkemesi'ne gidebilirler.
-Bugünkü görüşmeler Sayın Cumhurbaşkanımızın isteği üzerine gerçekleşti.
DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKIMIZI KULLANIYORUZ
-Kanunda değişiklik yapma hakkımız var. Biz kanunda değişiklik yapıyoruz.
TEKLİFİN GERİ ALINMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
-Şu andan itibaren HSYK ile ilgili kanun teklifinin geri alınması söz konusu değil.
-(4 Bakanla ilgili fezleke) Sayın Bozdağ incelemesini yapıpı gönderecekler. Eğer komsiyona gelir de onlar üzerinde rapor hazırlar fiiliyat dökülürse dokunulmazlıklarının kaldırılıp kaldırılmaması gündeme gelebilir. Benim son bildiğim dokunulmazlık kaldırılması talebi 950 civarındaydı. Sayıları yükselmiş olabilir. Ne yapılabileceğini meclise geldikten sonra göreceğiz.
DERSHANELER KONUSU
-Dershaneler konusu bu toplantıda görüşülmedi. Ancak Milli Eğitim Bakanımızla görüştüm, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
-(Yeniden yargılama)TBB Başkanı kendisine vazife çıkarmış. Ortada bir düzenleme yok. Sayın Feyzioğlu'nun bu taleplerinin dahi yine aynı çevreler tarafından eleştiriye uğradığını hepimiz biliyoruz. Bence onlar bir tartışsınlar kendi aralarında. Biz de üzerlerine atlayacak durumda değiliz. Sayın Feyzioğlu'nun talepleri karşısında küçücük hukuki bilgimle ona çok şey söyleyebilirim. Henüz ortada Feyzioğlu'nun ortaya attığı fikirlerin tartışılması dışında bir şey yok.
-AB'nin Türkiye Parlementosu'nda görüşülen bir kanun teklifiyle ilgili herhangi bir görüş belirtmesi doğru değil. AB'deki mantalitenin bizim düşüncelerimizden biraz farklı olduğunu söyleyebiliriz.
-AB'de ağzını açacak olan insanların, önce Türkiye'de ne yapılıyor olduğunu bir öğrenmelerinde fayda var.
-Biz 20 yıllık olağanüstü hali kaldırmış bir hükümetiz, bununla da iftihar ediyoruz. Kılıçdaroğlu'nun aklına durup dururken olağanüstü hal çalışması nereden geldi? Allah selamet versin.
-Yarası olan gocunur diye bir söz var. Başbakan isim vermeden tatil meselesinden bahsetti. O savcı çıktı cevap verdi. Bu, üzerinde durduğumuz bir konu değil bizim.
-Yasamanın üzerinde anayasa denetimi var. Yargının üzerinde hangi denetim var?
-Yargıya hiçbir hesabın sorulması mümkün değildir. Adalet Bakanı bu kurulun başkanı. Kurul başkanı başka gezegenden gelmedi. Adalet Bakanı şu yetkileri alsa kötü mü olur tartışılır. Türkiye'nin bağımsız yargıya ihtiyacı var ama onun kadar da tarafsız yargıya ihtiyacı var.
-Çözüm süreci başarıya ulaşmazsa, daha çok Uludereler yaşanabilir. Acı olan da budur.
ROTAHABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.