Araç TIR'ın altına girdi: 2 ölü

Araç TIR'ın altına girdi: 2 ölü

Romanya plakalı Mercedes marka otomobil, seyir halindeki TIR'a arkadan çarptı

İtfaiye ekipleri, otomobilde sıkışarak can veren 2 kişinin cesedini çıkarabilmek için saatlerce çalıştı. Kaza yapan otomobilin hız ibresinin 170'i göstermesi dikkat çekti.
Kaza saat 01:00 sularında Tem Otoyolu Silivri mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Romanya uyruklu Cristian Enna'nın kullandığı PH 08 ZBB plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak, Soner Kirişcan yönetimindeki 35 SD 858 plakalı TIR'a arkadan çarptı.

Kazada otomobilde bulunan Romanya vatandaşı İanclı Nicolaı ve ismi öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Sürücü Cristian Enna ise ağır yaralandı. Enna, Silivri'de bulunan Özel Kolon Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde sıkışarak can veren 2 Romen'in cesetlerini çıkarmak için itfaiye ekipleri saatlerce uğraştı. Nöbetçi savcı ve jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından ölenlerin cesetleri Silivri Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. TIR sürücüsü Soner Kirişcan ise kaza ile ilgili ifadesi alınmak üzere Silivri İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Kaza sonrası yaklaşık 300 metre sürüklenen otomobilin hız ibresinin 170'i göstermesi dikkat çekti. Jandarma, tarafların ifadeleri ve olay yerindeki incelemeleri doğrultusunda kaza ile ilgili soruşturma başlattı.