“Alpi Önümüzdeki Sezon da Bizimle Olacak”

“Alpi Önümüzdeki Sezon da Bizimle Olacak”

Houston Rockets takımının Genel Menajeri Rafael Stone yaptığı açıklamada milli basketbolcumuz Alperen Şengün’ün önümüzdeki sezon da takımda kalacağını söyledi.

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

GM Stone yaptığı açıklamada tüm genç oyuncuları için telefonlar aldıklarını ama Alpie’yi bir yerlere göndermek gibi bir niyetlerinin olmadığını ifade etti.

Alperen Şengün’ün çaylak kontratı 2024/25 sezonu sonunda bitiyor. Houston Rockets takımının sözleşmeyi bu yazdan geçerli olmak üzere çoklu seneli uzatma hakkı var.

Ama bunu yaparlarsa mevcut kontrat gereği önümüzdeki sezon 5 milyon Dolara oynatacağı Alperen’e aynı sezon için yaklaşık 50 milyon Dolar vermesi gerekebilir ki bu da hem finansal olarak hem de “salary cap” limitlerinde sıkıntı yaratabilir.

O yüzden acele etmiyorlar ve Alperen ile gelecek sezon sonunda yeni bir kontrat yapmayı planlıyorlar. Ne de olsa Alperen önümüzdeki sezon sonunda “restricted free agent” olacak. Yani Houston Rockets’ın “başkası ne veriyorsa ben de aynısını veriyorum” deyip Alperen’i takımda tutma hakkı var.

Alperen Şengün ligin en gözde oyuncularından biri ve doğal olarak taliplisi çok. Önümüzdeki sezon sonunda çok iyi bir pivotu olmayan ve fakat şampiyonluğa oynamak isteyen başka bir NBA takımına gidebilir. Mesela New York Knicks!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.