Alevler Aspendos'u Tehdit Ediyor.

Alevler Aspendos'u Tehdit Ediyor.

Manavgat'a bağlı Karabük köyü yakınlarında başlayan ve Serik ilçesinin beş köyünü etkileyen orman yangınına şiddetli rüzgar nedeniyle müdahale edilemiyor.

Antalya Vali Vekili Hasan Özhan, Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karabük köyü yakınlarında başlayan ve Serik ilçesinin beş köyünü etkileyen orman yangınına şiddetli rüzgar nedeniyle müdahalede güçlük çekildiğini bildirdi.

Vali Vekili Özhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının kontrol altına alınamadığını belirterek, ''Çok şiddetli rüzgar var. Ancak Meteoroloji yetkilileri, öğleden sonra rüzgarın kesileceğini bildirdiler. Rüzgar kesilir kesilmez en etkili şekilde müdahale edeceğiz'' dedi.

Hasan Özhan, Ankara'ya kadar olan bölgedeki bir çok il ve ilçeden ekip ve insan takviyesi geldiğini, yeni ekiplere ihtiyaç olmadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Bölgede 100 arazöz, çok sayıda iş makinesi, araç gereç var. Şimdilik yeni araç takviyesine ihtiyaç yok. Çünkü bütün yollar dolu. Araçların hareket edecek alanları daralıyor. Çok sayıda ekibimiz var ama rüzgar nedeniyle etkili bir müdahale yapamıyoruz. Çünkü rüzgarın şiddeti büyük. Yangın da sarp yerlerde. Araçların sarp bölgelere ulaşmasında da zorluk yaşanıyor. Rüzgar dönerse, çok daha etkili müdahale edebileceğimizi umuyorum.''

Vali Vekili Özhan, Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesindeki yangının daha dar bir alanda, ancak kanyon içerisinde devam ettiğine değinerek, burada da hava araçlarının söndürme çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

-KÖYLER ETKİLENDİ-

Serik Kaymakamlığına vekalet eden Vali Yardımcısı Ekrem Uzun da, yangın nedeniyle Karataş köyünün Kumbarlar, Macarlar ve Şerefli, Bucak köyünün Kabaklar, Akbaş köyünün Sarıaçık ve Kızılbük, Deniztepesi köyünün Çeresi ve Sarıabalı köyünün de Uzunöz mahallesindeki bazı evler ve ahırların yandığını bildirdi.

-CAN KAYBI YOK-

Bu arada, Serik'e bağlı Karataş köyünde iki kişinin kaybolduğuna yönelik iddialar doğrulanmadı.

Vali Vekili Hasan Özhan ile Serik Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Ekrem Uzun, can kaybına ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını, iki kişinin kaybolduğu yolundaki bilginin de doğrulanmadığını söylediler.