Alabalık çiftlikleri kurumak üzere

Alabalık çiftlikleri kurumak üzere

Küresel Isınma Balıkçıları da Vurdu. Antalya'nın Kemer İlçesine Bağlı Ulupınar Köyündeki 85 Alabalık Havuzu, Kaynak Sularının Azalması Nedeniyle Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya.

Küresel ısınma balıkçıları da vurdu. Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Ulupınar köyündeki 85 alabalık havuzu, kaynak sularının azalması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Ayrıca, kaynak sularının 14 derece olması gereken ısısı değerinin, çöl sıcaklıkları nedeniyle 18 dereceye çıkarak balıkların yaşamını olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Köydeki balık havuzlarının sahibi Fevzi Taş, alabalık yetiştiriciliğinde tehlike çanlarının çalmaya başladığını belirterek, gelecek açısından kaygılı olduklarını söyledi. Yeteri kadar yağmur yağmaması, özellikle dağlara kar düşmemesinin Ulupınar'ı susuz bıraktığın ifade eden Taş, "Şayet kış aylarında yağışlar ve özellikle kar yağışı beklenilen seviyeye ulaşmazsa alabalık yetiştirmek imkansız hale gelecek" dedi. Üretici Taş, suların azalması ve su sıcaklığının artması nedeniyle ellerinde bulunan balıkları değerinin altında pazarladıklarını dile getirdi.

Ulupınar'da bulunan havuzlarında yıllık 600 bin balık yetiştirildiğini anlatan Taş, bunların bir kısmını kendi restaurantında bir kısmını da bölgede bulunan otellere pazarlıyor.





(CİHAN)