Aktütün yakınındaki Silahlar Nerede Kullanıldı?

Aktütün yakınındaki Silahlar Nerede Kullanıldı?

Aktütün Karakolu yanında kayıtdışı silah ve mühimmat cephaneliği bulunması ile ilgili yürütülen soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Silah ve bombaların faili meçhul olaylarda kullanıldığının tespit edildiği iddia edildi.

 

Mutlu Çölgeçen'in haberi

Şemdinli Aktütün 1. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı Karargahı'nın konuşlu bulunduğu Durak'taki hizmet binasının hemen yakınındaki bir hurda deposunda envanter dışı silah, mühimmat ve patlayıcı madde bulundu. Sabah gazetesinin manşetten verdiği haberin ardından Genelkurmay Başkanlığı bu bilgiyi doğruladı.

19 Ekim 2010'da Bölük Komutanlığı'nın emriyle karargah binasının hemen altında yer alan ve askeri bölge dışında bulunan hurdalık binasında yapılan aramada gizli bir cephanelik ortaya çıktı.

Olaydan bir gün sonra 20 Ekim 2010'da da 21'nci Sınır Tugay Komutanlığı İdari Tahkikat Heyeti ayrıntılı bir inceleme yaptı. Heyet, birliğin tel örgülerinin 10 metre güneyinde 5x10 metre büyüklüğünde tek katlı, üzeri sac ile kapatılmış, hurda deposu olarak tabir edilen eski bir bina içerisinde silah, mühimmat ve patlayıcı maddenin bulunduğunu tespit etti.

İlk inceleme sonrasında bazı silahların TSK envanterinde olmadığı, mühimmatların ise TSK envanterine hiçbir zaman girmediği belirlendi.

SORUŞTURMA GENİŞLEYECEK

Hurdalıktaki cephanelik ile ilgili olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, geniş bir soruşturma başlattı.

Soruşturma, hurdalıktaki cephaneliğin kimler tarafından oluşturulduğu ve buradaki silahların nerelerde kullanılmış olabileceği üzerine yoğunlaştı. Bu çerçevede önümüzdeki günlerde baraka cephaneliğin bulunduğu bölgenin sorumlusu eski 21'nci Jandarma Sınır Tugay Komutan Yardımcısı Albay Bedri Dursun'un da aralarında bulunduğu bazı subayların ifadesine başvurulacağı belirtildi.

Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Adli Müşaviri Hakim Albay Şahin Polat'ın askeri savcıdan önce cephaneliğe giriş izni vermesi ve silahların bölük deposuna koydurmasının sıkıntıya neden olduğu belirtildi.

Soruşturma sırasında ortaya çıkan bazı bilgiler herkesi şaşırttı. Silah ve mühimmatların bölgedeki bazı faili meçhul olaylarda kullanıldığına ilişkin verilere ulaşıldı.

Hurdalıkta çıkan silahlarla 16 Şubat 2010 tarihinde Şemdinli Ortaklar Muhtarı Kemal İnan'ın işyerine yönelik saldırıda kullanıldığı tespiti yapıldı.

Kemal İnan'ın işyerine yönelik saldırının ise adı geçen kişinin bölgede bazı devlet görevlilerinin de işin içinde olduğu kaçakçılık olayını bildiği için gözdağı amaçlı olduğu tespiti yapılıyor.

KOŞANER VE ÖZEL TAKİPÇİ

Aktütün yakınlarında ortaya çıkarılan cephanelik, Karargah'ta şaşkınlığa neden oldu. Olaya ilişkin ayrıntılı bilgi alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in askeri savcılık tarafından yürütülen soruşturmayı yakından takip ettiği öğrenildi.

Org. Özel'in olayın içinde bazı subayların bulunduğuna ilişkin bilgi üzerine Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş'a "gereken yapılsın" emrini verdiği bildirildi.

İşte o cephanelikteki silah ve mühimmat

18 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği

3 adet Kırıkkale piyade tüfeği (Seri numaraları Arapça)

1 adet RPG-7 roketatar (666 seri numaralı, dış aksamı sağlam demir aksamı paslanmak üzere)

2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği kasaturası

26 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü

165 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği

55 adet Kırıkkale piyade tüfeği fişeği

273 adet dinamit lokumu

SABAH

Etiketler :