Aksu'ya Avşar'dan şok yorum!

Aksu'ya Avşar'dan şok yorum!

Sezen Aksu Erdoğan'a "açılımı destekliyorum" diye mesaj gönderince camia ikiye bölündü. En sert yorumu Hülya Avşar yaptı.

Sezen Aksu AK Parti Hükümeti’nin ‘Kürt açılımı"na destek olmak için Başbakanlığı arayıp açılıma destek verdiğini söyledi. Aksu'nun bu hareketi sanat camiasını ikiye böldü. Kimi tepkiyle karşıladı, kimi alkışladı. Hülya Avşar "Ne biliyor ki konuşuyor" derken, İbrahim Tatlıses ve Sibel Can "ayakta alkışladı"

AKSU: DESTEK VERMEYENLER İKİ CİHANDA LEKELİ

Makamını aradığında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bir görüşmede olduğu, en kısa sürede kendisine döneceği bilgisi verilen Sezen Aksu, bunun üzerine Türkiye’de yaşanan sürece dair düşüncelerini Başbakan’a aktarılmak üzere Özel Kalem Müdürlüğü’ne iletti. Aksu, telefonda şu notları iletti: “"Annemle, babamla konuştum. Son açılımınızı hep birlikte, canı gönülden destekliyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yapmaya hazırım. Annem ve babam, bu sürecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyorlar, ben de öyle görüyorum. Türkiye'nin her köşesinde ayrı bir güzellik var. Türkiye'nin her karesi aynıdır, bizim ayrımız gayrımız yok, olamaz da" dedi.

Aksu'nun bu sözleri sanat camiasını ikiye böldü.

YAVUZ BİNGÖL: BU İŞİ AKP TEK BAŞINA ÇÖZEMEZ

“Kürt sorunu bir gecede çözülecek iş değil. Bu iktidar bunu sahipleniyor, bunu çözeceklerini söylüyor. Ortada henüz hiçbir şey yok. ‘Bunu çizdim, oynamıyorum’ da diyebilirler, kaçabilirler. Aydınlıkçı, ilerici, devrimci, demokrat, sosyalist ve Marksist insanları da içlerine almaları gerekir. Her kesimden insanı katmazlarsa, bu iş zaten olmaz. Askerlerimizin şehit olmaması, gözyaşlarının dinmesi, 30 yıldır akan su kanın durması gerek tabii. Anne yürekleri Türk ve Kürt olarak yanıyor. Hükümet bunu üç sendikacı ve iki parti ile görüşme yaparak başaramaz. Bu işi AKP tek başına zaten çözemez.”

TARIK AKAN: KİMSE İÇERİĞİNİ BİLMİYOR

“Ortada henüz bir şey yok. Açılım diyorlar, neyin açılımı? Maddeleri ortaya koysunlar, ondan sonra biz de fikir ve düşüncelerimizi söyleyelim. Ne olduğunu bilmediğimiz konu hakkında ne söyleyebiliriz ki? Şu an benim söyleyebileceğim bir şey yok. Bekleyip göreceğiz.”

HÜLYA AVŞAR: NE BİLİYOR Kİ KONUŞUYOR?

“Açılımın ne olduğunu bilmiyorlar, kimse bilmiyor. Sezen Aksu bununla ilgili yorum yapmış ama kendisi de içeriğini bilmiyor. Sezen’in böyle bir yükü üzerine almaması gerekirdi. Neden yorum yapıyor? Ne biliyor ki konuşuyor? Kürt açılımı konusunda Sezen Aksu en son yorum yapan arkadaşımız olmalıdır. Kendisi Kürtçe söylediği şarkılarla açılımını zaten yaptı, destek verdi. Kürt açılımı var da, ne olarak var? Bizlere de açıklasınlar, biz de bilelim. Doğru olduğunu bildiğim tek şey var, çocuklarımızın artık ölmemesi gerektiği. Söyleyeceğim en önemli açılım budur. Hükümet bunu gerçekleştirirse, maddelerini ortaya koyarsa, yıllar sonra Özal’ın açılımlarından nasıl övgüye bahsediliyorsa, Başbakan’ınkinden de öyle bahsedilir. Ama ortada olmayan bir şeyin yorumunu yapmak kimseye düşmez.”

MÜJDAT GEZEN: ÖNCE AÇIKLASINLAR

“Açılımın ne olduğu ve açıklandığı gün fikrimi açıklayacağım. Şu an ortada bir şey yok. Buna da söylenecek söz yok.”

OZAN ARİF: AKSU'NUN AÇIKLAMASI GEREKSİZ

Sezen Aksu ile aynı fikirde değilim. Kürt kardeşlerimiz de bu ülkede herkes gibi aynı haklara sahip. Eksiklikleri olduğunu düşünmüyorum. Eğer eksiklikleri varsa tabii ki konuşulup giderilebilir. Ancak bu konuda iktidarı da samimi bulmuyorum. "Kürt açılımı" diyorlar, içeriğini açıklamıyorlar. Öncelikle bu konunun içeriğini açıklamalarını istiyorum. Filler tepişiyor çimenler eziliyor gibi bir his var bende. Halkın aklı karışıyor. Popülist politikalarla oy kazanmaya çalışılıyor. Aksu'nun açıklaması gereksiz...

ALİŞAN: DESTEKLİYORUM

"Bu ülke; Laz, Çerkez, Kürt demeden bağımsızlığı için savaştı. Omuz omuza, sırt sırta savaşarak bu topraklara sahip oldular. Başbakan'ın çabalarını, bir Atatürk genci olarak sonuna kadar destekliyorum" .

MAHSUN KIRMIZIGÜL: YORUM YOK

Bu konularla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Görüş bildirmem söz konusu değil

SİBEL CAN: SEZEN'İ AYAKTA ALKIŞLIYORUM

Öncelikle Sezen Aksu'yu bu cesur açıklamasından dolayı ayakta alkışlıyorum. Yıllardır akan kanların bitmesini diliyorum. Yüzyıllardır bu ülkede tek bir bayrak altında yaşadık, yaşayacağız. Komplo teorilerine kapılmadan, kardeşlik içinde yaşamayı bilmeliyiz. Sezen Aksu ile aynı düşüncedeyim ve de onun yanındayım.

İSMAİL TÜRÜT: YERLİ GAVURLAR DA VAR ÜLKEDE

Türkiye Cumhuriyeti'ne kafa tutanlarla, elinde silahla kabadayılık yapanlarla asla uzlaşma sağlanamaz. Ben bir şehit dayısı olarak bu konuda daha çok konuşma hakkım olduğunu düşünüyorum. Tabii ki hepimiz kardeşiz. Bence sorun Kürt davası değil, bölücülüktür. Bu ülkede yabancı olduğu kadar ve yerli gâvurlar da var.

İBRAHİM TATLISES: KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLMAK LAZIM

"Köstek değil destek olmak lazım... Ne kadar destek o kadar huzur ve mutluluk... Hiçbir zaman ayrımız gayrımız olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemde huzunu görmek benim için en büyük mutluluk. Bu seçim olayı değil. Hani bir laf varya, 'Ağlarsa anam ağlar, gerisi yalan ağlar' diye. Gülen anneler görmek istiyoruz. Muhalefet böyle bir şeye girişseydi yine aynı şeyi söyleyecektik.

AJDA PEKKAN: FİKİRLERİMİ SANATIMLA ANLATIRIM

'Ben bu konudaki düşüncemi zaten şu ana kadar sanatımla ifade ettim. Güldünya konserinde Aynur Doğan'la söylediğimiz şarkılar yüreğimdekilerin yansımasıydı. Dolayısıyla bu konuda ortak düşünen herkesi destekliyorum.