"AfganStar"a karşı "KuranStar"

"AfganStar"a karşı "KuranStar"

AfganStar" müzik yarışmasına misilleme yapmak isteyen din adamları "KuranStar" adlı hafızlık yarışması başlattı.

Afganistan'da populer bir televizyon yarışması düzenlendi. Bu yarışmada ne dans becerileri sergileniyor, ne bir şarkı söyleniyor. Bu yarışmada ezbere Kur'an okuyanlar yarışıyor.

Yarışma için para biriktirmiş

Yarışmanın finaline kalan üç kişiden biri olan Ahmed Hasib Kazemi, “bu yarışmayı kazanacağımı umuyorum” diyor. Ahmed Hasib Kazemi 31 yaşında ve normalde pazarda ayakkabı satıyor. Ahmed finalde giyeceği kıyafetlerin masrafını boğazından kesmiş ve uzun zamandır para biriktirdiğini ifade ediyor.

“Hayalim Mekke'de okumak”

Finale kalan diğer yarışmacı 19 yaşında bir öğrenci olan Ahmed Bahir. Her gün pratik yaptığını söyleyen Bahir, “sokakta artık insanlar beni tanıyor, bu anlamda televizyonun etkisi büyük. Şu anda param olmadığı için gereçekleştiremediğim hayalimi bu yarışma sayesinde gerçekleştirmeyi umuyorum” diyor. Hayalinin ise Mekke'ye okumaya gitmek olduğunu ifade ediyor.

Finale kalan son yarışmacı ise, Uzra Muhammed isimli 16 yaşında bir bayan. Uzra Muhammed her gün annesi ile çalıştığını ifade ederek, “ben hazırım” diyor.

“Kur'an Star'a büyük ilgi”

Bu yarışmaya katılan 250 kişiden sadece bu üç kişi 8 haftadır yapılan elemelerle finale kaldı. Marco Polo Düğün Salonun'da yapılması beklenen final, Afgan halkı tarafından büyük bir ilgi gördü.

Alkış yada tezahürat yok

Kur'an Star fikrini öne sürenler düzenlenen şarkı yarışmalarına misilleme yapmak isteyen din adamları. Yarışmayı diğer star yarışmalarından ayıran özelliği de Finalistler sahneye çıkarken tezahürat yapılmıyor veya alkış tutmak da yok. Sadece bir din adamı ayet okuyor.

Yarışmanın reytingi yüzde 80

Yarışmada finalistlerin uzun ayetleri ezbere okuması gerekiyor. Kur'an Star Yarışması beklenenin ötesinde Afganistan'da büyük ilgi gördü ve yaklaşık yüzde 80 reyting yaptı.