7 terörist öldürüldü

7 terörist öldürüldü

Asker PKK militanlarının çapraza aldı! Cudi, Küpeli ve Kato'da takipe alınan teröristler dağlık alanda sıkıştırıldı.

Şırnak'ta PKK'lı teröristleri etksiz hale getirmEk için bu sabah Cudi, Küpeli, Kato Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi'nde hava destekli operasyon başlatıldı.

Sınır bölgesine sivil araçlarla da asker sevkiyatı yapılırken, konvoya geçiş yollarında sıkı güvenlik önlemleri alındı.Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak'ta yuvalanan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bu sabah Cudi, Küpeli, Kato Dağları ile Bestler Dereler Bölgesi'nde hava destekli operasyon başlattı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan art arda havalanan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgelerine Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

PKK'lı teröristlerin bulunduğu alanlara karadanda komondoların sevkedildiği belirtilirken, havadan indirilen timlerin kaçış yollarını ve stratejik bölgeleri tuttuğu bildirildi.

Bu arada Kuzey Irak sınırındaki birliklere bugün Şırnak'dan sivil otobüslerle çok sayıda asker sevkedildi. Otobüslerin geçiş güzergahlarında çok sıkı önlemler alınırken, konvoyo zırhlı araçların yanı sıra frekans karıştırıcı 'jamer'li araçlarında eşlik ettiği görüldü.

7 terörist öldürüldü!
Bu arada yürütülen operasyonlarda bir korucu şehit olurken iki korucu da yaralandı. Operasyonda 7 teröristin de ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı