6 kişi gözaltına alındı

6 kişi gözaltına alındı

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Diyarbakır'daki Basın Açıklamasından Sonra Bir Okulun Bahçesindeki Türk Bayrağına Saldırıda Bulunan ve Polis Tarafından Gözaltına Alınan 11 Kişiden 6'sı Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Diyarbakır'daki basın açıklamasından sonra bir okulun bahçesindeki Türk bayrağına saldırıda bulunan ve polis tarafından gözaltına alınan 11 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Teröristbaşının saçlarının kazıltığını iddia ederek Diyarbakır'da destek yürüyüşü düzenleyen DTP'nin basın açıklamasının ardından olaylar çıkmıştı.

Yürüyüşten sonra DTP Genel Başkan Vekili Emine Ayna'nın açıklama yaptığı sırada bir grup, polise taşlı saldırıda bulunmuş, okul bahçesindeki Türk bayrağına çirkin bir saldırıda bulunmuştu.

14 Temmuz'da Koşuyolu Parkı'nda düzenlenen basın açıklaması sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınan 7'si çocuk 11 kişi savcılığa çıkarıldı. Savcılıkta ifadeleri alınan 11 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yapılan yargılama sonucunda M.E, A.N, J.Y, H.H.A, M.Z.Y ve ismi öğrenilemeyen bir kişi tutuklandı. A.D ise adil kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kişiler "örgüt propagandası yapmak" ve "polise mukavemet" suçundan yargılandı.

sondakika