5 cesede ulaşıldı, 2 kayıp aranıyor

5 cesede ulaşıldı, 2 kayıp aranıyor

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde sel bölgesinde kaybolan 7 kişiden 5'inin cesedi bulundu. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Cesedi bulunanların Afra Çakar (6), Büşra Çakar ve annesi Handan Çakar ile Mustafa-Fatma Bilgin (82-79) çiftinin olduğu öğrenildi.

Büşra Çakar ve anne Handan Çakar'ın cesetlerine, askeri birlikler ile polis ekipleri, evlerinden 3 kilometre mesafede ilçe merkezine yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Galata Deresi'nde ulaştı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı Sualtı timi ve diğer arama kurtarma ekipleri, kaybolan Fatih Çakar (40) ve Berna Çakar'ı (18) bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, olay yerinde arama kurtarma çalışmaların devam ettiğini, askeri birliklerin de çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Bu arada bölgedeki sel felaketi nedeniyle Güngörmez Köyü'de 6-7 ev ile bazı araçların su altında kaldığı bildirildi.

Bölgedeki Lala Deresi köprüsünün ulaşıma kapanması nedeniyle bölgedeki ulaşım Kırklareli-Vize yolundan sağlanıyor.

Saray Belediyesi ekipleri de bölgede kuvvetli yağış beklendiğinden vatandaşları sel ve su baskınları konusunda uyarıyor.

Saray'da 25 ev zarar gördü

Saray İlçesi Kaymakamı Zeki Kaya, ilçe merkezinde 20-25 kadar evin su baskınından zarar gördüğünü ve 50 kadar hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Çiftliklerdeki 50 kadar hayvanında sel suları dolayısı ile telef olduğunu kaydeden Kaya, "Bu konu ile ilgili incelemeler sürüyor. Sayın Valimiz de olay yerinde bulunuyor" dedi. İlçe merkezindeki 20-25 evinde su baskını nedeniyle zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Kaya, meydana gelen hasarın belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Meteorolojik uyarı!

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, bugün merkez, Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde kuvvetli yağışın etkili olacağını belirtti. Kent merkezinde 19 derece olan hava sıcaklığının 13 dereceye düşeceğini ifade eden yetkililer, son 24 saatte ise metrekareye 74,6 kilogram yağış düştüğünü bildirdiler.

Marmara Denizi'ndeki fırtınanın da devam edeceğini belirten yetkililer, vatandaşları, sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardılar.