"250 bin dolar nereden geldi?"
Devimri Karargah'a üye olmaktan tutuklanan gazeteci Aylin Duruoğlu'nun 250 bin dolarak çekilmiş fotoğrafı delil oldu. Duruoğlu'nun parayı kimden ve niçin aldığı bilinmiyor.
Devrimci Karargah örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun para dolu teknede çektirdiği fotoğraf iddianameye girdi.Polis 2 sorunun cevabını arıyor.
Bostancı'daki kanlı çatışmadan sonra başlatılan 'Devrimci Karargah' örgütüne yönelik operasyonda tutuklanan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun para dolu teknede çektirdiği fotoğraf soruşturmanın iddianamesine girdi. Duruoğlu'nun önünde poz verdiği 250 bin doları kimden aldığı tespit edilemedi.
SANIKLAR ERGENEKON'LA İLİŞKİLİ
Bir teröristin ölü ele geçirildiği, bir emniyet amirinin şehit olduğu ve 7'si polis 9 kişinin yaralandığı 27 Nisan'daki çatışmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından başlatılan soruşturmanın iddianamesi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianameye göre, polis, sanıklardan Necdet Öztürk, Selim Öztürk, Ergin Öncü, Muhammet Çetin, Özgür Dinçer, Melek Seven, Mustafa Aşula, Abdülselam Sultan, Nail Arıkan, Ceren Sütlaş ve çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın Ergenekon soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan kişilerle irtibatlarını tespit etti.
POLİS DURUOĞLU'NU TAKİP ETTİ
İddianamede, çatışmadan sonra tutuklanan Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu ile ilgili şok bilgilere de yer verildi. Buna göre Duruoğlu'nun Bostancı'daki çatışmadan önce 'Devrimci Karargah'la irtibatı örgüte yapılan operasyonlar kapsamında teknik takibe alındı. Gazeteci Duruoğlu'nun evindeki aramada ele geçirilen cep telefonu kartında, yüzlük desteler halinde, özel bir banka etiketli, yaklaşık 250 bin dolar olduğu değerlendirilen paranın önünde çekilen fotoğraflar bulundu. 4 Şubat 2008'de kaydedilen fotoğraftaki paraya ilişkin Duruoğlu'nun bankada herhangi bir hesap akışıyla ilgili kaydına rastlanmadı. Seri numaraları tespit edilen paraların bankadan kimler tarafından çekildiği ya da kimlere teslim edildiği tespit edilemedi.
ETÖ BAĞLANTISI CEP'TE
Duruoğlu'nun sabit ve cep telefonu numaralarından, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan şahıslarla dolaylı irtibatlarının bulunduğu da tespit edildi. Savcı, Duruoğlu hakkında, 'örgüt üyeliği' suçundan 15 yıl hapis talep etti. 7 Ağustos 2008'de Selimiye Kışlası'na yapılan havan topu saldırısı, 23 Ağustos 2008'de Karacaahmet Mezarlığı'ndaki patlama ve Sütlüce'deki AK Parti İl Binası'na yapılan bombalı saldırı örgütün eylemleri arasında yeraldı. İddianamede, 2008'de Türkiye'ye giriş yapan örgüt üyelerinin, İstanbul'da hücre evlerinde faaliyetlerine başladıkları, Selimiye saldırısının ardından 'Devrimci Karargah' adını aldığı belirtildi.
4 SANIĞA MÜEBBET TALEBİ
İddianamede, Fatih Aydın, Cemal Bozkurt, Özgür Dinçer ve İbrahim Şimşek hakkında, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' ile 'kasten öldürmek' suçlarından ikişer kez 'ağırlaştırılmış müebbet' istendi. Sanıklar Mehmet Yeşiltepe, Ergin Öncü, Abdülselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Mustafa Aşula, Nail Arıkan, Necdet Öztürk, Sevim Öztürk, Melek Seven, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir hakkında da 36 yıla kadar hapis cezaları talep edildi.
O fotoğraf delil oldu
Yeni Şafak, iddianameye giren fotoğrafı, Bostancı'daki saldırıdan 1 ay sonra yazdı. 27 Mayıs 2009 tarihli 'Aylin'i para dolu tekne yaktı' manşetinde, Duruoğlu'nun yanında ünlü bir gazetecinin de bulunduğu bilgisine yer veren Yeni Şafak'ı bazı köşe yazarları ve gazeteler 'özel hayatı ihlal etmek ve yargısız infazla' suçladı. Ancak 5 ay sonra tamamlanan soruşturma hem fotoğrafı hem de Duruoğlunun terör örgütüyle bağlantılarını doğruladı.
Perinçek'ten destek talimatı
İddianamede Ergenekon sanığı İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek'in, Duruoğlu'nun serbest bırakılması için başlatılan kampanyaya destek verdiği belirtildi. Sanıklarda ele geçirilen 'Nisan Bülteni' adlı bir sayfadan oluşan 'Doğu Perinçek başkanımızın emirleri' başlıklı belgede Duruoğlu'nun tahliye edilmesi için başlatılan kampanyalara genç teğmenlerin destek vermesi istendi. Çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın Bostancı'daki hücre evinde ele geçirilen belgeler de Aylin Duruoğlu'nun örgüt üyesi olduğunu gösterdi. Duruoğlu, 'Başkan'dan gelen emirler doğrultusunda yapılan görevlendirmeler' başlığı altında yer alan örgüt yöneticisi ve üyeleri arasında yer aldı.
Teröristle cep kullanmadan gizli buluşma
Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun Bostancı'daki çatışmadan önce de Orhan Yılmazkaya ile gizlice buluştuğu ortaya çıktı. İddianameye göre, ikilinin değişik tarihlerdeki buluşmaları polisin fiziki takibiyle belgelendi. Polise yakalanmamak için önlem alan Yılmazkaya ve Duruoğlu, her buluşmada bir sonraki görüşme için randevulaştı. İkili yakalanmamak için cep telefonu kullanmadı.
Cevapsız kalan 2 soru
İddianameye göre polis, Aylin Duruoğlu ve terörist Orhan Yılmazkaya'yı Bostancı'daki çatışmadan aylar önce takibe aldı. Buluşmalarda cep telefonu kullanmadıkları için fiziki takibe alınan Duruoğlu'nun 250 bin doları kimden aldığı neden tespit edilemedi?
Yüzlük dolar banknotlarının seri numarası tespit edildiğine göre, parayı bankadan kimin çektiğinin tespit edilememesi de kafaları karıştırdı.
Kaynak: Yeni Şafak