2022 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

2022 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından verilen "2022 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri", Yapı Kredi Kültür Merkezinde düzenlenen...

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından verilen "2022 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri", Yapı Kredi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, törende yaptığı konuşmada başta okuma kültürü olmak üzere düşünme, okuma ve yazma özgürlüğünün hayatın temeline yerleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Yayıncılığın her yıl katlanarak artan sorunlarla karşı karşıya olduğunu aktaran Kocatürk, birtakım sorunlara rağmen 2022'de yayıncılık sektöründe olumlu gelişmelerin de yaşandığına işaret etti.

Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödüllerinde, "Yayınevi Ödülü" Günışığı Kitaplığına, "Yazar Ödülü" de Türkiye Pen ve Türkiye Yazarlar Sendikası’na takdim edildi. Kitabevi Emek Ödülü’ne ise Fidan Kitabevi layık görüldü.

Etkinlikte, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hazırladığı "2022 Yayınlama Özgürlüğü Raporu" da açıklandı.

Türkiye Yayıncılar Birliği, 1995'ten bu yana düşünce ve ifade özgürlüğü için mücadele eden yazar ve yayıncılara ödül takdim ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.