150 kilo eroin ele geçirildi

150 kilo eroin ele geçirildi

Eskişehir Polisi Tarafından Düzenlenen Operasyonda, Yurtdışına Çıkarılmaya Çalışılan 150 Kilogram Eroin Ele Geçirildi. Olayla İlgili 4 Kişi Yakalandı.

Eskişehir polisi tarafından düzenlenen operasyonda, yurtdışına çıkarılmaya çalışılan 150 kilogram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışına yüklü miktarda eroin sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine bir çalışma başlattı. Polis, "ES-TRANS-26" adını verdiği operasyon kapsamında, başta Eskişehir olmak üzere Kocaeli-İstanbul ve Edirne illerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polis 3 ay süren çalışmalar sonrasında, bir TIR'la yurtdışına eroin götürüleceğini belirledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, söz konusu eroinin taşınacağı Pınar A.'nın kullandığı 59 PY 490 TIR ile onu koruyan 59 PY 483 plakalı otomobili takibe aldı. Edirne polisi ile irtibat kuran Eskişehir polisi, söz konusu TIR'ı Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkmak isterken durdurdu. Yapılan aramada, TIR'ın dorsenin lastikleri içerisine gizlenmiş 150 kilo 240 gram eroin, 1 adet Glock marka ruhsatsız tabanca,1 adet Kırıkkale marka ruhsatsız tabanca, Toplam 145 adet MKE yapımı 9mm dolu fişek, 3 adet MKE yapımı kısa 9mm dolu fişek, 2 bin 500 EURO, 2008 model Volkswagen Passat marka oto ve 2008 model Hyundai Tucson marka Jeep ele geçirildi. Operasyon'da, TIR sürücüsü Pınar A. ile Eskişehir'de olayla ilgili bağlantısı olan Erol İ, Mevlüt S. ve Bayram D. yakalanarak gözaltına alındı.

"Suç İşlemek için Örgüt Kurmak, Örgüte Üye Olmak, Örgüt Kapsamında Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak, Uyuşturucu Maddeleri Nakletmek, Depolamak, ve 6136 S.K.M." suçlarından haklarından tahkikat hazırlanan 4 zanlı, bugün öğleden sonra adliye ye sevk edilecek.

Eskişehir Emniyet Müdürü Dr. Tufan Savaş Yücel, operasyon çalışmasının tamamen Eskişehir polisine ait olduğunu söyledi. Çalışmanın 3 aydır planlı olarak sürdürüldüğünü kaydeden Yücel, "Başarılı bir çalışma ile zehir tacirlerine darbe indirildi. Başarılı bir operasyon ile 150 kilogram eroine el koyduk. 4 kişiyi ele geçirdik." dedi.



sondakika