10 seçimden daha önemli
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak halk oylamasında vatandaşların 'evet' oyu kullanmasını istedi.
Referandumun 10 tane genel seçimden daha önemli olduğunu vurgulayan Ergin, terör olaylarındaki artışı da bu kapsamda ele aldı. Türkiye'nin geleceğe dönük, demokrasisinin standardını yükseltme ve reformları ilerletme noktasında kat ettiği yolculuğu bu tür girişimlerin engelleyemeyeceğini belirten Adalet Bakanı, "Cumhurbaşkanlığı referandumu öncesinde yaşadığımız hadiseleri hatırlarsak bu noktadaki çabalarla örtüştüğünü göreceğiz." dedi.
AK Parti Elbistan İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen "Türkiye Buluşmaları" toplantısı Elbistan Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. Toplantıya katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti iktidarının 8 yıllık icraatlarını anlattı. Konuşmasında anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler veren Bakan Ergin, "Bu ülke yeniden demokratik bir yönetime kavuşuncaya kadar geçen zaman içerisinde birçok insan ıstırap yaşadı. Ülke ikiye bölündü. Hayatını kaybedenler oldu. Bu ülkenin gelişimine önemli darbeler vuruldu. Yıllar sonra demokrasinin geliştirilmesi noktasında yeni bir siyasi iktidar anayasa düzenlemesi yaptı. O düzenlemenin milletin görüşüne sunulacağı gün ise 12 Eylül tarihidir. Ben bunu kaderin tarihi bir cilvesi olarak görüyorum." diye konuştu. "Bu paketin içinde iş de var, aş da var." ifadesini kullanan Ergin, "Bu pakette gelecek var. Onun için bu referandum bu ülkede yapılacak olan 10 tane genel seçimden daha önemlidir." açıklaması yaptı.
12 Eylül 2010 tarihinde millete sorulacak soruya dikkat çeken Ergin, şunları söyledi: "Ey millet, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askerî müdahaleyi onaylıyor musunuz? O müdahale esnasında ve sonrasında insanlarımıza reva görülen eziyeti, işkenceyi, yapılan muameleyi haklı buluyor musunuz? O mantalitenin ürünü olan birtakım organların aynı şekilde devam etmesini arzu ediyor musunuz? Yoksa meclisin duvarında yazdığı gibi 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ibaresinin vecibesinin gerçekten bütün unsurlarıyla bu milletin mukadderatına hâkim olmasını arzu ediyor musunuz? Eğer söz de karar da millete ait olsun diyorsanız bu anayasa değişikliğine oyunuzun 'Evet' olması lazım."