Kemal BOZKURT
Buffalo'daki Dram
Buffalo’daki Dram
7 yıl evvel sabahın erken vaktinde telefonum çaldı. Hoş sesli ve Pakistan aksanıyla İngilizce konuşan biriydi karşımdaki. Ve aynen şöyle söyledi ‘Brother Kemal inşaallah we are going to open Bridges TV very soon for the American Muslims. Can you subscribe to bridges tv please?’
Dediği şuydu. İnşaallah çok yakında Amerikalı Müslümanlar için Bridges Televizyonunu açıyoruz. Televizyonumuza üye olurmusunuz? Her üye olana
Uzun uğraşlar neticesinde yayına başladılar. Önceleri amatörce olan yayınlar giderek profesyonelleşti ve sonunda kablolu yayına da geçerek ABD deki müslümanlar için gerçekten iyi bir referans oldu. Müslümanlar ile diğer insanlar arasında adı gibi köprü olmaya başlamıştı.
Bridges TV ile burada çıkartığım Green Pages İş rehberine reklam da almıştım. Ben de onlara reklam vermiştim. Katıldığım Uluslararası fuarlarda da kendileriyle hep karşılaşırdım.
Sahibiyle hiç karşılaşmamıştım. Ama ABD gibi devasa bir ülkede ulusal çapta yayın yapan bir televizyonu kısa sürede kurması ve de ilerletmesi büyük bir hadiseydi.
Bu ay başında öğrendiğimiz bir haberle gerek ABD’li müslümanlar ve gerekse bütün ABD sarsıldık. Zira ABD müslümanların sahip olduğu ilk İngilizce televizyonu gerçekleştirerek tarihe geçen Müzzammil Hassan eşini New York Eyaletinin Buffalo şehri yakınındaki televizyon binasında öldürmüştü. Öldürmekle kalmamış zavallı kadının kafasını kesmiş.
Müzzammil Hassan hakkında biraz daha detaylı bir araştırma yapayım darken birde baktım ki ABD’de en çok sevdiğim aziz dostum Abdullah Tanrıkulu’nun roommate (oda arkadaşı) çıkmasın mı?
Öldürdüğü eşi üçüncü eşiymiş Hassan’ın. Bridges Tv fikri de merhume eşininmiş. Kendisi aslında dindar birisi de değilmiş. Ancak mezun olduğu üniversiteyi (
Merhume eşi bir ay evvel boşanma davası açmış. Mahkeme de Hassan’a eşinin evine yaklaşmama yasağı getirmiş. Ama bundan daha da önemlisi merhume eşi Buffola’daki Müslüman toplumun ileri gelenlerinden yardım istemiş. Ama öyle gözüküyorki hiç kimse oralı olmamış.
Gayr-ı Müslim bir toplumda yaşamanın zorluklarını bilmeyenlere belki bu durum önemli gelmez; ancak ABD gibi Müslümanların azınlıkta olduğu bir toplumda imamların çok önemi var.
Ancak İslam dünyasının asrımızdaki en büyük problemi olan durum maalesef ABD’de var. Bahse konu olan bu problem imamların, müftülerin, ya sipariş fetva vermek, ya da Müzammil Hassan örneğindeki gibi güçlüden yana olmak, ya da bulaşmamak, hasılı hakkı söyliyememek.
Sevindirici tek husus ise Bridges TV çalışanları yaşadıkları bu acıdan sonra çok sevdikleri merhume Aasiya Hassan adına televizyon yayınlarına devam etmeleri oldu.
Bu tür acı olayların müslümanlar arasında bir daha yaşanmaması dileğiyle karşı kıyıdan hepinize gönül dolusu selamlarımla.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.