İdrar torbasında 840 gram taş çıktı

İdrar torbasında 840 gram taş çıktı

Ardahan Devlet Hastanesi'nde ameliyat olan bir hastadan 840 gram taş çıktı.Merkeze bağlı Lehimli köyünde oturan Saim Bingöl (54), artan ağrıları sebebiyle doktora başvurdu.

Üroloji servisinde muayene olan Bingöl’ün idrar torbasından taş tespit edildi. Doktor Yılmaz Ofluoğlu tarafından ameliyat edilen Bingöl’ün mesanesinden 840 gram ağırlığında taş çıkarıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Üroloji Uzmanı Doktor Yılmaz Ofluoğlu, sonuç karşısında şaşırdıklarını belirterek, gerçekleştirdikleri ameliyatlarda genellikle taşların birbirinden ayrı olduğunu, ancak söz konusu hastanın taşının birbirleriyle bitişik olduğunu ve ağırlığının fazla olduğunu, bunun da çok ender rastlanılan bir durum olduğunu belirtti.

Dr. Ofluoğlu, ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın kısa sürede taburcu edilebileceğini ifade etti.

Doktora teşekkür eden hasta Saim Bingöl de farkında olmadan yaklaşık 1 kilo taşla 15 yıldır yaşadığını ve bugüne kadar herhangi rahatsızlık hissetmediğini söyledi.

Son zamanlarda su içerken rahatsızlandığını ifade eden Bingöl, taşı ne yapacağını soran hastalara, “Bu taşla duvar öreceğim, olmadı hatıra olarak saklayacağım.” diye espri yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :