Camiilere ulusalcı slogan kıskacı

Camiilere ulusalcı slogan kıskacı

Aksa işgal altındayken camiiler haftasında camiilere asılan kemalist sloganlar, mabedlerin bizzat bürokrasi eliyle kullanılıp kullanılmadığı sorusunu gündemleştirmekte.

"İstanbul'un Kurtuluşu" yıldönümü nedeniyle asıldığı öğrenilen yazılar, camilerin de nasıl resmi ideolojinin kıskacı altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ramazan aylarından alışık olduğumuz kimi rahatsız edici yazılar, bu sefer ırkçılığı ortaya koyacak bir düzeye geldi.

AÇILIM CAMİİLERE UĞRAMADI

İstanbul'un birçok yerinden rahatlıkla görülebilen Süleymaniye Camii'nde asılan "Ne Mutlu Türküm Diyene!" AK Parti Hükümeti'nin "Kürt Açılımı/Demokratik Açılım süreci" adı altında attığı olumlu adımlara adeta balta vurur nitelikte.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan izinsiz asılamayacağı göz önünde bulundurulduğunda camilerin bizzat bürokrasi eliyle kullanılıp kullanılmadığı sorusunu gündemleştirmekte.

Öte yandan Eyüp Camii'nde de "Önce Vatan!" mahyası asıldı. Camiilerin her türlü ulusalcı ayrıştırmaya karşı din kardeşliği bağıyla inananları birleştirmesi gereken Ümmet mekanları olduğu göz önüne alındığında, Camiilere asılan ulusalcı-Türkçü mahyaların sebeb-i hikmetini sormak gerekiyor. Camiilere mahya asma geleneği dini bayram ve mübarek gecelerde yapılan bir uygulama iken son dönemde İslam'la alakası olmayan ulusalcı sloganların camiilere asılması halk arasında tepki topluyor.

CAMİİLER HAFTASINDA MESCİD-İ AKSA İŞGALİ YOK ULUSALCI SLOGANLAR VAR

Kur'an'da Rabbimiz tarafından "çevresi mübarek kılınmış" diye tavsif edilen Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğuna dair yoğun gündeme rağmen geçtiğimiz Cuma günü "Camiler Haftası" adı altında okunan hutbelerde Mescid-i Aksa'nın işgali asla konu edilmedi.

Kendisini "Laik" olarak tanımlayan bir devletin Din işlerine mabedlere slogan asmaya varıncaya kadar karışıyor olması ise başka bir çelişki.

ÖZGÜR-DER'DEN PROTESTO EYLEMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ulusalcı işgüzarlığıve camiiler haftasında İslam'ın üç önemli mescidinden biri olan Mescid-i Aksa'ya yönelik Diyanet İşleri duyarsızlığı Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) tarafından bugün saat 14:30'da Süleymaniye Camii önünde protesto edilecek.

Uygulamaya yönelik sorularınız için aşağıdaki telefon ve adreslere ulaşabilirsiniz:

Fatih Müftülüğü
Kirmasti Mah. Fatih Cad. No: 3 FATİH / İSTANBUL
0 212 621 64 53


Prof.Dr.Ali BARDAKOĞLU Diyanet İşleri Başkanı protokol@diyanet.gov.tr
Doç.Dr. Fikret KARAMAN Başkan Yardımcısı fkaraman@diyanet.gov.tr
Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ Başkan Yardımcısı mgormez@diyanet.gov.tr
Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı dinisleriyk@diyanet.gov.tr
Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığı dinhizmetleri@diyanet.gov.tr

HAKSÖZ

Etiketler :