Havalimanı saldırısında bombacıların kimliği tespit edildi

Havalimanı saldırısında bombacıların kimliği tespit edildi

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda kimliği tespit edilen iki bombacının Rus pasaportu taşıdığı öğrenildi

Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştiren üç bombacıdan ikisinin kimlikleri tespit edildi. İkisi de Rus pasaportu taşıyan saldırganın isimlerinin Rakim Bulgarov ve Vadim Osmanov olduğu öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki bombalı ve silahlı saldırıyı gerçekleştiren üç saldırgandan ikisinin kimlikleri tespit edildi. İkisi de Rus pasaportu taşıyan bombacıların isimlerinin Rakim Bulgarov ve Vadim Osmanov olduğu öğrenildi. Teröristlerin evden çıktıktan sonra çöpe attıkları laptoptaki bilgilere ulaşılmaması için hard diskine kesici delici bir aletle zarar verdikleri belirlendi. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'na canlı bomba saldırısı düzenleyerek 44 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan üç saldırgandan ikisinin kimlik bilgilerine ulaşıldığı öğrenildi. Vadim Osmanov'un Fatih'te kullandıkları evi kiraladığı, pasaportunun fotokopisine de emlakçıdan ulaşıldığı öğrenildi. 

Bombacıların laptopu saldırı için evden çıktıktan sonra evin yakınlarında attıkları çöp kutusunda bulundu. Saldırganlaın içindeki bilgilere ulaşılmaması için laptopun hard diskine kesici delici bir alet ile zarar verdikleri öğrenildi.

Gözaltındaki şüpheliler için bir günlük ek gözaltı süresi verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.