Erol Evgin çark etti: Amacını aşan laflar etmişim

Erol Evgin çark etti: Amacını aşan laflar etmişim

"Okumamış olanlar muhtarını seçsin, eğitimli olan belediye başkanını seçsin" diyen kamuoyu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çeken Erol Evgin geri adım attı.

Sanatçı Erol Evgin verdiği söyleşide,"Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım"ifadelerini kullanmıştı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu çıkışın ardından Evgin'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

ERDOĞAN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da isim vermeden Erol Evgin'in bu sözlerini eleştirerek "Bunlar ne cins adamlar. Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur? Önce millete saygı duyacaksın, saygı, bu milletin hiçbirini küçümseyemezsin" ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Evgin'in kendisini arayarak bu sözlerini düzelttiğini açıkladı. Uluç önceki günkü yazısında şöyle yazdı: " Erol Evgin aradı.. Son olaylar üzerine hakkında yazdıklarım için teşekkür etmek, hem de sözlerine bir açıklama getirmek için...

"AMACINI AŞAN LAFLAR ETMİŞİM"

'Hıncal Ağabey' dedi, 'Aradan günler geçince, ekranda söylediklerimi soğukkanlılıkla okuyor ve görüyorum ki, amacını aşan laflar etmişim, canlı söyleşinin gerginliği içinde.. Benim amacım, ülkenin geleceği açısından eğitimin öneminin altını bir kez daha çizmekti.. 'Okumalıyız.. Okutmalıyız' demekti. Bu açıklamayı doğru anlarsın diye, sana yapıyorum sadece.." (habertürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.