Birleşmiş Milletler: 5G için hedef 2020!

Birleşmiş Milletler: 5G için hedef 2020!

Süper hızlı mobil internete kavuşacağımız tarih belli oldu.

Birleşmiş Milletler, süper hızlı 5G mobil şebekeler için yeni bir yol haritası belirlemek üzere bir araya geldi. 193 üye ülkenin Radyo komünikasyon uzmanlarının katıldığı toplantıda yeni nesil mobil internetin geleceği masaya yatırılarak, geçiş için 2020 yılınınhedeflendiği açıklandı.

Yapılan açıklamada IMT-2020 olarak adlandırılan yol haritasının yüksek hızda indirme, nesnelerin interneti ve sürücüsüz otomobil kavramının önünü açabileceği ifade edildi. 5G teknolojisi için teknik gereksinimler ise önümüzdeki yıl açıklanacak.

IMT-2020 kavramı, gelecek nesil hücresel bağlantı standardını temsil edecek ancak biz bunu 5G olarak telaffuz etmeye devam edeceğiz. Aynı şekilde 4Gaslında IMT-Advanced olarak kayıtlara geçmişken, 3G de resmi olarak IMT-2000olarak isimlendirilmişti.

5G internet hızının hangi sınırlara ulaşacağı şu an için kesin olarak ifade edilemezken, çeşitli raporlar bu bağlantı teknolojisinin 4G internetten bin katdaha hızlı olacağını iddia ediyor. Yeni teknolojiye ilişkin öneriler, 2017 yılısonunda gerçekleştirilecek çalışmalarla birlikte start alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.