Alerjileri İslam’a

Alerjileri İslam’a

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurdun farklı bölgelerinde örnek bir şekilde kutlanırken, KESK, DİSK, TTB ve bazı terör destekçisi STK’ların da aralarında bulunduğu Bakırköy kutlamalarında açılan “İmam Hatipler kapatılsın” pankartı, toplum kesimlerinden bü

 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurdun farklı bölgelerinde örnek bir şekilde kutlanırken, KESK, DİSK, TTB ve bazı terör destekçisi STK’ların da aralarında bulunduğu Bakırköy kutlamalarında açılan “İmam Hatipler kapatılsın” pankartı, toplum kesimlerinden büyük tepki aldı. Yeni Akit’e konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Taksim’in 1 Mayıs için gösteri alanı olarak tahsis edilmemesine katlanamayanların milyonlarca öğrenciyi barındıran okulların kapatılması talebini dillendirmeleri ölçüsüzlük ve saygısızlıktır” dedi. 

“MİLLETİN DEĞERLERİYLE KAVGALILAR”

İmam Hatiplerin kapatılmasını isteyen yasakçı zihniyetin toplumun değerlerinden kopuk olduğunu söyleyen Yalçın, şunları ifade etti: “1 Mayıs ekranlarda 4 farklı şekilde verildi. Bunun tek bir görüntü olması, yani bütün emek örgütlerinin beraber kutlayabilmesi gerekirdi. Ama neden bir olamadığımızı açılan pankart bir kez daha gözler önüne serdi. Emek ve dayanışma sola ait bir değermiş gibi pazarlanmaya çalışıldı, halbuki toplumun bu kavrama ne kadar değer verdiğini Memur-Sen’in ve HAK-İŞ’in alanlara inmesiyle görüldü. 1 Mayıs geçtiğimiz yıllara göre biraz daha derdi toplu kutlandı. Ama bazı marjinal örgütler ve bu milletin değerleriyle kavgalı yapılar yine kendi ölçüsüzlüklerini ve saygısızlıklarını gösterdiler. Milleti huzursuz eden ve kendilerinin ne kadar kelaynak türü yapılar olduklarını ortaya koyan pankartlar açarak kendilerini topluma tanıtmış oldular.”

“BU DİNSİZLİK VE KEFERELİKTİR”

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da, “Bu pankartı açanların sendikacılıkla, emekle uzaktan yakından alakaları yok. Bu zihniyete sahip olanlar ülkemizin insanı olmadığı gibi milletin değerleriyle de kavgalı olan satılmışlardır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde çalışanın hayatıyla ilgili hiçbir şey söylemezler, Türkiye’nin huzuruyla ilgilenmezler ama İslam diniyle kavga ederler. Bunların yaptığı; İslam karşıtlığı, dinsizlik, kefereliktir. Büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede İslami değerlerin yaşanmasını istememek kabul edilemez. Bu milletin değerleriyle savaşmaya gerek yok” ifadelerini kullandı. 

“ÜÇ-BEŞ ÇAPULCU BİZİ YARALAYAMAZ”

İmam Hatip Okullarının milletin himayesinde olduğunu belirten Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise, “Hamisi millet olan İmam Hatipleri bu pankartı taşıyanların ağababaları dahi kapatamazken, niyet ve yaptıkları milletçe çok iyi bilinen üç beş çapulcunun açmış olduğu pankart veya attıkları üç beş slogan bizleri asla yaralayamayacaktır. Milletiyle, milletin değerleri ile tarih ve medeniyetimizle sorunlu olan bu kurum ve kesimlere milletimizin vicdanı ve derin irfanı her fırsat ve ortamda gereken cevabı vermiş, vermeye de devam edecektir” dedi. Öksüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletten çok millet düşmanlarına, ülkemizden çok ülke dışı merkezlere, emekten çok maddi ve manevi sömürüye, dayanışmadan öte çatışma ve kargaşaya hizmet ederek ikbal elde etmek isteyenlere tarafımızdan söylenecek söz, ‘Allah ıslah etsin’ kelamından öte bir şey değildir. Islahı mümkün olamayanlar için ise Allah en iyi akıbeti hazırlamıştır. İyi bilinmelidir ki; İmam Hatip nesli; derdi işçi, emek, dayanışma ve huzur olmayan bu vandalların da hak hukukunu yüce adalet duygusuyla koruyup, kollayacak, adalet ve huzuru bozmaya çalışanlara da hakkıyla haddini bildirecek inanca, kararlılığa ve kudrete sahiptir.”

Kaynak: Yeni Akit Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.