Abdurrahman Dilipak Cemaat'in oy oranını açıkladı

Abdurrahman Dilipak Cemaat'in oy oranını açıkladı

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Gülen Cemaati'nin oyunu açıkladığı bugünkü yazısında Cemaat'in hangi partiye kaç oy vereceğini de yazdı.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Gülen Cemaat'nin oyunu açıkladı.

Cemaat'in ciddiye alınacak bir oyu olmadığını belirten Abdurrahman Dilipak, Cemaat'in oyunun toplamda yüzde 3 olduğunu iddia etti.

Abdurrahman Dilipak, Cemaat'in hangi partiye ne kadar oy vereceğini de açıkladı: BDP’ye gidecek oylarda 0.3, CHP’de 1,5, MHP’de 0.4, SP-BBP koalisyonunda 0.3’tür. E. Ü. Tarhan’ın partisinde % 0.2. Hadi bağımsızları da ekleyelim, diğerleri ile birlikte % 3.

Abdurrahman Dilipak'ın 'Cemaatin oyu kaçtır?' başlıklı bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

DIŞARIDAN BAKINCA KOCAMAN GÖZÜKÜYOR

Cemaatin ciddiye alınacak bir oyu yok. Pamuk şekeri gibi, dışarıdan bakınca renkli, kocaman gözükse de, tuttuğunuzda bir şey yok.. Toplamda, bana sorarsanız, BDP’ye gidecek oylarda 0.3, CHP’de 1,5, MHP’de 0.4, SP-BBP koalisyonunda 0.3’tür. E. Ü. Tarhan’ın partisinde % 0.2. Yani toplamda 2.7 gibi. Bu da tamamen cemaatin oyu değil, etki alanı içinde, etkiledikleri AK Parti karşıtlığında buluştukları çevreler. Yani seküler bir hayat yaşayıp da paralel siyaset, paralel dine destek veren liberal / seküler çevrelerin oyu dahil bu sonuçta.. Hadi bağımsızları da ekleyelim, diğerleri ile birlikte % 3. Bu da abartılı bir rakam aslında..

CEMAAT AK PARTİ'Yİ POZİTİF ETKİLEYECEK

Cemaatin aktifliği AK Parti tabanındaki dayanışmayı ve hareketliliği artıracak.. Yani AK Parti lehine, sandıkta pozitif etki yapacak.. Ne yani, AK Parti’ye değil de, Kılıçdaroğlu’nun CHP’sine, Bahçeli’nin MHP’sine mi oy verecek..

CHP, MHP, BDP ya da paralel yapının yönetimindeki bir Türkiye’yi düşünebiliyor musunuz.. Böyle bir muhalefet AK Parti’nin hem şansı, hem de şanssızlığı..

Cemaat kendini çaresiz ve köşeye sıkışmış hissediyor. Saldıracaklar. Topyekûn saldırıya geçecekler.. Bu seçim onlar için hayati öneme sahip.. Seçime kadar ve seçimden sonra, ellerinden geleni arkalarına koymayacaklar..

Ama herkes bilir ki, “haddinden fazla şiddet gayedeki hikmeti bozar”.. Ve yine herkes bilir ki, “zor, oyunu bozar”. Bu tür yapılar deşifre olduktan sonra uzun süre ayakta kalamaz.. Kolektif hipnoz seansları ile kalabalık bir topluluğu uzun süre ayakta tutamazsınız..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.